Microsoft, Bulut Bilgisayar Hizmeti Windows 365'in Fiyatını Açıkladı (O Paraya Gerçekten PC Toplanmaz)

41
14
10
4
4
Microsoft, geçtiğimiz günlerde duyurduğu bulut üzerinden Windows PC hizmeti Windows 365'in fiyatını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre 4 GB RAM, 128 GB depolama alanı ve iki çekirdekli işlemcisi olan bir sanal bilgisayar, aylık 31 dolar karşılığında kullanılabilecek.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un bulut bilgisayarı "Windows 365"i duyurduğundan bahsetmiştik. Şimdi, bu bulut bilgisayarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Microsoft, kullanıcılara ilginç bir deneyim yaşatacak hizmetinin fiyatını kısmen de olsa açıkladı.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 365'i kullanmak isteyen bir tüketicinin, aylık 31 dolar ödeme yapması gerekecek. Bu parayı ödemeyi kabul eden tüketici, 4 GB RAM ile 128 GB depolama alanına sahip olan bir sanal bilgisayar kullanma imkanı yakalayacak. 2 çekirdekli bir CPU ile çalışacak bu bulut tabanlı bilgisayar, Windows 10 ve Windows 11 destekleyecek. Şirket, ilerleyen zamanlarda daha farklı konfigürasyonlara sahip abonelik planlarının oluşturulacağını açıkladı.

Windows 365 ne işe yarayacak?

Microsoft 365

Microsoft'un yeni hizmeti olarak karşımıza çıkan Windows 365, bir internet tarayıcısı üzerinden sanal bir bilgisayarın kullanılmasını sağlıyor. Bu sanal bilgisayar, yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli teknik özellik konfigürasyonlarında kullanılabilecek. Microsoft'a göre tüketiciler, bu sanal bilgisayarı sanki gerçek bir Windows 10 cihazmış gibi eksiksiz bir şekilde kullanabilecekler.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 365, daha çok kurumsal müşteriler için. Özellikle de 300'den az sayıda çalışanı olan şirketlerin Windows 365'ten faydalanabileceğini söyleyen Microsoft, bu sayede kurumsal sistemler için yeni bilgisayarlara ihtiyaç duyulmayacağını söylüyor. Ayrıca bu sayede uzaktan çalışma yöntemini benimsemiş olan şirketler de çalışanlarına iyi bir bilgisayar sağlamak durumunda kalmayacaklar. Windows 365, kullanıcıların ihtiyaçlarını yalnızca bir internet tarayıcısı aracılığıyla görmüş olacak.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2021/07/16/microsoft-windows-365-first-pricing-revealed/
41
14
10
4
4
Emoji İle Tepki Ver
41
14
10
4
4