Microsoft Word, Google Play’de 1 Milyar İndirme Barajını Aştı

14
3
2
2
0
Microsoft Word’un mobil uygulaması Google Play Store’da toplam 1 milyardan fazla indirildi. Diğer Microsoft Office uygulamaları ise 500 milyon indirme barajını aştı.

Microsoft son zamanlarda dikkat çekici bir başarıya daha imza attı. Google Play Store’a göre, dünyanın en çok kullanılan Office uygulamalarından birisi olan Microsoft’un sözcük işlem programı Word, dünya genelinde toplam 1 milyar indirme sayısını aştı.

microsoft word mobile

Şirketin diğer Office uygulamaları da oldukça iyi indirme sayılarına ulaşmış durumdalar. Elektronik tablo uygulaması Excel, sunum hazırlama programı PowerPoint, ve bulut depolama uygulaması OneDrive’ın her birinde 500 milyondan fazla indirme sayısı görülüyor. E-posta uygulaması olan Outlook ise Google Play Store üzerinden 100 milyondan fazla kez indirilmiş durumda. Office 365 uygulamasını bilgisayarına kuranların sayısı ise 1.5 milyar. Android Police, Microsoft’un Office uygulamalarını çeşitli cihazlara önceden yüklenmiş bir şekilde gelmesi için bazı şirketlerle ücretli anlaşmalar yaptığı belirterek, bu rakamların Google Play Store üzerinden indirilmediğini belirtiyor.

Word’un bu başarısı biraz ironik bir hikâye barındırıyor. Geçtiğimiz ay Bill Gates, yaptığı bir röportajda mobil işletim dünyasında şimdiye kadarki en büyük hatalarının, iOS’u sadece bir rakip olarak görmek ve iOS’ta Microsoft uygulamalarını kullandırmamak olduğunu itiraf etti. Microsoft’un mobil işletim sistemleri üzerine çalışmaları rakiplerine kıyasla başarılı olamasa da, Microsoft Office’in mobil sürümleri aynı masaüstü meslektaşları gibi hâlâ pazar payının büyük çoğunluğunu alıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/14/20693632/microsoft-android-word-excel-1-billion-installs-google-play-store-milestone
14
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
2
0