MIMIC’in Animelerden Fırlamış Gibi Duran Elektrikli Motosikleti

67
9
5
4
0
Marvel filmlerinde Black Panther’in binebileceği ya da 90’lı yılların geleceği konu edinen animelerinde karakterlerin sürdüğü, az detaylı fütüristik motosikletler gerçek oluyor. MIMIC e-bike da bunlardan biri.

Gelecekte elektrikli araçlar ulaşımın belkemiğini oluşturacak. Bu alanda pek çok önemli ve büyük firma çalışmalarını sürdürüyor. Genel olarak geleneksel araçlara benzeyen ancak fosil yakıt yerine elektrik enerjisi kullanan motorlara sahip taşıtlar görüyoruz.

MIMIC e-bike ise daha çok bir fütüristin tasarladığı geleceğin motosikleti konsepti gibi duruyor. Bu elektrikli modele uzaktan baktığınızda sıradan bir motosiklet olmadığından kesinlikle emin oluyorsunuz. 

MIMIC’ten Fütüristik motosiklet

mimic ebike

Tron serilerindeki gibi tekerleğin aracın içinde kaldığı bu tasarım, siyah rengi ve genellikle düz, pürüzsüz yüzeyleriyle dikkatleri üzerine topluyor. Roman Dolzhenko tarafından tasarlanan araç, sahilde gezmelik bir araçtan ziyade zırhlı bir motosiklet gibi duruyor.

Aracın ön tarafında, gözleri andıran iki LED ışık dizisi var ve bu ışıklar far görevi görüyor. Genel olarak tasarımında keskin hatlar kullanılmayan bu motosiklet bir panter figürü gibi kıvrılıyor. Bu da daha da agresif görünmesini sağlıyor.

MIMIC e-Bike’ın diğer dikkat çekici özellikleri arasında konsol koltuğu, fren kolları sürücüye dönük olan ters çevrilmiş gidon ve hem önde hem arkada yer alan üçgen şekilli logo bulunuyor. Bu logo tasarımı aynı zamanda Tron Light Cycle adlı motosikletlerin orijinal tasarımcısı Daniel Simon’a da bir gönderme oluyor. 

Basit bir tasarımdan gerçek bir araca

MIMIC

Bir peçetenin üzerine karaladığı tasarımı gerçek bir konsept araca dönüştürmekte kararlı olan Dolzhenko, 3DS Max kullanarak aracı bir konsept haline getirdi. Tasarımın internette paylaşılmasıyla birlikte insanlar da aracı gerçekten yollarda görüp göremeyeceğimizi merak etmeye başladı.

Peki bu motosiklet gerçekten kullanışlı mı? Motosikletin ne ön ne de arka tekerleğinde köşeleri dönebilecek kadar yön değiştirmeyi sağlayacak bir mekanizma gözümüze çarpmadı. Daha ziyade fuarlarda göreceğimiz ve değişik teknolojileri sergileyecek bir konsept olabilir, tabii her köşede durup motorun yönünü değiştirmemiz beklenmiyorsa.

Kaynak : https://www.yankodesign.com/2020/08/05/if-marvels-black-panther-ever-rode-a-motorbike-this-would-probably-be-it/
67
9
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
67
9
5
4
0