Mineral Yağ İle Bilgisayarınızı Etkili Bir Şekilde Soğutun

4
0
0
0
0
Mineral Yağ İle Bilgisayarınızı Etkili Bir Şekilde Soğutun
Mineral yağ ile yapacağınız soğutma sistemi sayesinde bilgisayarınızın daha etkili soğumasını sağlayabilir ve fan sesi çıkarmasını engelleyebilirsiniz.

Günümüzde yüksek performans gerektiren işlemlerde adeta kaynayan bir kazana dönüşen bilgisayarların ısısını dengeleyerek hem donanıma zarar gelmesini engellemek hem de rahatsız edici yüksek ısıyı azaltmak için günümüzde birçok yöntem bulunuyor.

Günümüzde en etkili ve en sessiz soğutma sistemi sıvı soğutma olarak görülürken yine de bilgisayarlar fanlara ihtiyaç duyabiliyor ya da çoğu bilgisayarda sadece fanla soğutma sistemi bulunuyor.

Ancak aslında bilgisayarları en sessiz ve etkili soğutmak için pek fazla bilinmeyen bir yöntem daha var: mineral yağ ile soğutma!

Mineral yağ sayesinde bilgisayarınızı akvaryum gibi bir kabın içine kuruyor ve bu kabı mineral yağ ile dolduruyorsunuz. Mineral yağın içinde kalacak donanımlarınız sayesinde bu yağ hem sisteminizin ideal ısıda kalmasını sağlıyor hem de fanlardan gelecek sesin size ulaşmasını engelliyor.

Uyarı!: İlgili video rehberleri izlemeden ve doğru bir şekilde anlamadan böyle bir yöntemi sakın denemeyin. Aksi takdirde bilgisayar bileşenleriniz sıvı geçirebilir ve sisteminizi kaybedebilirsiniz.

Ayrıca bilgisayarınızda bulunan fanlar da bu mineral yağ ile soğutma sistemine katkıda bulunuyor. Fan bu sıvının içinde yavaş çalışsa da sıvının kendi içinde devirdaim yapmasını (elbette güçlü ve sağlam bir fansa) sağlıyor.

Üstelik bu ilginç soğutma sistemiyle bilgisayarını içinde çeşitli dekorların da bulunduğu bir akvaryuma dönüştürmek mümkün! LinusTechTips kanalında mineral yağ ile soğutma sisteminin uygulandığı videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:


 

4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0