MIUI 11'in 8K 30 FPS Video Çekimleri Yapabildiği Ortaya Çıktı

39
12
2
1
0
Xiaomi'nin birkaç gün önce duyurduğu MIUI 11, yazılım uzmanları tarafından incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda MIUI 11'in, 8K çözünürlüğündeki videoları 30 fps çekebilmesini sağlayan bir kod bölümü bulundu. Ancak şu an için piyasadaki donanımların bu yeteneğe sahip olmaması kafaları karıştırdı.

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi'yi bu haftanın başından beri sıklıkla konuştuk. Şirket ilk olarak dünyanın en ucuz 5G bağlantı destekli akıllı telefonu Mi 9 Pro'yu tanıttı. Bu telefonun hemen ardındansa sadece ufak bir bölgesinde ekran olmayan ilginç telefonu Mi Mix Alpha'nın tanıtımı yaptı ve bu telefonun hemen ardından da şirketin Android tabanlı ödüllü arayüzü MIUI 11 duyuruldu.

Hal böyle olunca da teknoloji tutkunları ve geliştiriciler, yönlerini Xiaomi'ye çevirdi. Şimdi ise ortaya, Xiaomi'nin sadece bu ürünlerin tanıtımıyla yetinmeyeceği ortaya çıktı. Görünen o ki şirket MIUI 11'e, 8K çözünürlüğündeki videoları 30 fps çekebilmeye yarayan bir kod bölümü eklemiş durumda.

MIUI 11

Ancak şu an için, Xiaomi'nin piyasaya sürmüş olduğu telefonların hiçbirisi bu özelliğe sahip değil. Bu da Xiaomi'nin yeni bir telefon üzerinde çalıştığını gözler önüne seriyor. Çünkü akıllı telefon sektöründeki rekabet her geçen gün biraz daha artıyor ve akıllı telefon üreticilerinin yeni ve etkili özelliklerle tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışması gerekiyor.

Xiaomi, bugüne dek 8K çözünürlükteki 30 fps video çekimlerinden hiç bahsetmedi. İşin belki de en ilginç yanı ise şu an için zaten böyle bir özelliğin kullanılabilirliğinin çok da mümkün olmaması. Bunun nedeni ise piyasanın en iyisi olarak kabul göre Samsung'un 108 MP Bright HMX sensörünün 6K çözünürlüğünde 30 fps video çekimi yapabilmesi. 

Ayrıca yüksek kalitede çekimler yapılabilmesi için gerekli olan tek donanım, kamera da değil. İşlemcinin de bir hayli güçlü olması gerekiyor fakat Android ekosisteminin en güçlü işlemcisi Snapdragon 855 bile bu özelliğe sahip değil. Snapdragon 855, 4K çözünürlükte 30 fps video çekimlerine destek veriyor. Ancak bazı telefon modelleri hem donanımlar zorlanarak hem de ek yazılımlarla 8K çözünürlüğünde 24 fps'ye varan çekimler yapabiliyorlar, haliyle bu da beklenen etkiyi yaratmıyor.

Anlaşılan o ki Xiaomi, ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek işlemci ve diğer kamera donanımlarına güvenerek böyle bir kod bölümünü MIUI 11'e eklemiş durumda. Ancak hem Xiaomi'nin yeni akıllı telefonlları hem de piyasaya sürülecek donanımlar ile ilgili şu an için hiçbir bilgi yok. Önümüzdeki günlerin akıllı telefon sektörüne neler kazandıracağını ise ancak zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/miui-camera-xiaomi-8k-30fps-video-recording-smartphone/
39
12
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
12
2
1
0