Xiaomi, Tasarım Ödüllü MIUI 11'i Resmen Duyurdu: İşte Özellikleri

126
17
10
5
4
Xiaomi'nin akıllı telefon müşterilerine sunduğu Android tabanlı arayüz MIUI güncelleniyor. MIUI 11'in tanıtımını yapan şirket yetkilileri, beta sürecinin 27 Eylül itibarıyla başlayacağını duyurdu. MIUI 11'in kararlı sürümlerinin ise ekim ayı içerisinde dağıtılması bekleniyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, düzenlediği bir etkinlikle akıllı telefonlarında kullanılan arayüz olan MIUI'nin son sürümü "MIUI 11"i resmi olarak duyurdu. MIUI 11'in beta testleri, 27 Eylül tarihi itibarıyla başlayacak.

MIUI 11'in Xiaomi için ayrı bir önemi bulunuyor. Bunun nedeniyse MIUI 11'le birlikte Xiaomi'nin ilk kez bir ödül almış olması. Xiaomi'nin MIUI 11 arayüzünde yapmış olduğu görsel değişiklikler, şirkete Red Dot Design (Kırmızı Nokta Tasarım) ödülünü almasını sağlamış oldu. 

MIUI 11

Xiaomi tarafından yapılan açıklamalara göre MIUI 11 hem Çince hem de Latince tabanlı karakterlerin tümünü destekleyen yeni bir yazı stiline sahip. "Milan Pro" olarak isimlendirilen bu yazı stili kullanıcılara, daha işlevsel bir yazım ve okuma deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Ayrıca MIUI 11, okunabilirliğin artırılmasını sağlayan özel bir optimizasyon sistemine de sahip. Bu sistem sayesinde okunabilirliğin artırılabilmesi için yazı karakterleri kalınlaştırılabiliyor ve dinamik yazı tipi ölçeklendirmesi yapılabiliyor.

Çinli teknoloji devi MIUI 11'le birlikte kullanıcılar için yeni ses deneyimleri de sunacak. Bu bağlamda sisteme; daha çok doğal ortamlardan alınan su, ateş ve hayvan sesleri gibi sesler eklenmiş durumda. Tüm bunlara ek olaraksa MIUI 11, kullanıcılara çok sayıda yeni görsel efekt sunacak.

Xiaomi'nin MIUI arayüzüne yaptığı değişiklikler elbette görsel veya ses efektleriyle de sınırlı değil. İşlevsellik konusunda da çeşitli adımlar atan Xiaomi, "Mi Work" ve "Mi Go" isimli uygulamaları birleştirmiş durumda.

MIUI 11

Xiaomi yetkilileri, MIUI 11'in bugüne kadarki en hızlı MIUI sürümü olacağını söylediler ancak konunun detayına girmeyi çok da istememiş durumdalar.

Xiaomi'nin kullanıcılarına sunduğu MIUI 11'in beta testleri, bugün için Çinli müşterilerin hizmetine sunulacak. 27 Eylül itibarıyla da dünya genelindeki kullanıcılar, MIUI 11'in beta sürecine dahil olabilecekler. Ekim ayına geldiğimizdeyse Xiaomi'nin, kararlı sürüm güncellemeleri sunması bekleniyor. Ancak güncellemeler etap etap dağıtılacağından, tüm dünyadaki Xiaomi kullanıcılarının MIUI 11'e ne zaman geçeceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/xiaomi-miui-11-official-1032714/
126
17
10
5
4
Emoji İle Tepki Ver
126
17
10
5
4