MIUI 11'e Göre Xiaomi, 50x Zoomlu Bir Telefon Geliştiriyor

42
3
3
2
1
MIUI 11'in kodlarını inceleyen geliştiriciler, kamera yazılımda yer alan yeni bir özellikle karşılaştılar. Bu özellik, Xiaomi'nin 5x kayıpsız optik yakınlaştırma ve 50x dijital yakınlaştırma özelliği bulunan bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gözler önüne seriyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, yenilikçi ürünleri ve akıllı telefonlarındaki uygun fiyat politikası nedeniyle son dönemlerin parlayan yıldızı olmayı başardı. Şimdi ise Xiaomi'nin yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığı, bu telefonun 5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip bir telefoto kamerasının olacağı, ayrıca 50x dijital yakınlaştırma desteği de sunacağı ifade ediliyor.

Aslına bu söylentiler, bir iddianın ötesinde. Bunun nedeni ise bu özelliklerin, MIUI 11 arayüz kodlarından elde edilmiş olması. Geliştiriciler, MIUI 11'in kamera kodlarını incelediklerinde, kodların bir kısmının kullanıma hazır olmasına rağmen bunun için uygun donanımın olmadığını fark etmiş durumdalar. Bu da Xiaomi'nin hem yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını ve bu telefonun kamera özelliklerinin bir hayli yüksek olacağını gözler önüne seriyor.

Xiaomi

Öyle ki geliştiriciler, MIUI 11'in kamera yazılımı kodlarında yeni bir özellik keşfetmiş durumdalar. Bu özellik, yeni bir kamera yakınlaştırma modu ile ilişkilendirilmiş durumda. Hatta Xiaomi bu moda "Tele 5X" ismini vermiş. Bu da Xiaomi'nin yeni akıllı telefonunun, 5x kayıpsız yakınlaştırma özelliğine sahip olacağını gösteriyor. Aynı ekip bir de "Ultra Tele" isimli bir özelliği keşfetmiş. Bu özellik ise 50x dijital yakınlaştırma ile ilişkilendirmiş. Üstelik geliştirici ekip, bu özelliğin simgesini de ortaya çıkarmayı başardı.

İşte Xiaomi Ultra Tele özelliğinin simgesi

Xiaomi

Geliştiriciler, geçtiğimiz dönemlerde de yine MIUI 11'in kodlarından Xiaomi'nin, yeni akıllı telefonuyla 8K çözünürlüğünde video kayıt yapabileceğini ortaya çıkartmışlardı. Ancak bu özelliklerinin tümünün sadece bir telefonda mı olacağı yoksa farklı farklı telefonlara mı dağıtılacağı henüz bilinmiyor. Fakat Xaiomi'nin, ilerleyen dönemler için muhteşem planlarının olduğu artık bir gerçek.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/xiaomi-50x-zoom-future-smartphone/
42
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
42
3
3
2
1