Modüler Telefon LG G5, LG'ye Yaramadı: LG'nin Mobil Departmanı Ciddi Bir Düşüş Yaşadı

0
0
0
0
0
Modüler Telefon LG G5, LG'ye Yaramadı: LG'nin Mobil Departmanı Ciddi Bir Düşüş Yaşadı
2016'nın 3. çeyrek sonuçlarını açıklayan LG genel olarak kârlılığını sürdürse de mobilde beklenen başarıyı yakalayamadı.

Tüketici elektroniği alanında dünyanın en başarılı şirketlerinden biri olan Güney Koreli üretici LG, ne yazık ki bu yıl tanıttığı yenilikçi akıllı telefonu LG G5 ile hayal edilen satış rakamlarını yakalayamamıştı.

LG'nin beklenen başarıyı yakalayamaması LG'nin kârlılık karnesine de yansıdı. 2016 yılının 3. çeyrek raporlarını açıklayan LG, genel olarak 252 milyon dolar kâr etmeyi başarırken LG'nin mobil departmanı %23'lük bir düşüş yaşadı.

Önümüzdeki çeyrekte LG durumu toparlayabilir

LG G5'in yanı sıra giriş ve orta seviyede de pek fazla aktif olmayan LG ne yazık ki mobil departmanında düşüş yaşarken LG'nin yeni üst seviye telefonu LG V20'nin tanıtılması ve satışa çıkmasıyla birlikte şirketin bu yılın son çeyreğinde mobildeki başarısını arttırması bekleniyor. Ancak 2016'nın sonları yavaş yavaş yaklaşırken LG V20'nin hala birçok ülkede satışa çıkmamış olması LG'ye pek de olumlu yansımayabilir.

Mobilde düşüş yaşasa da LG genel olarak eğlence sistemleri ve beyaz eşya gibi kategorilerde ciddi anlamda başarısını yükseltmeye devam ediyor. LG Mobile'ın gidişatını ise önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0