Kullanıcı Dostu Mozilla Firefox 15 Yaşına Girdi

26
5
1
1
0
Kullanıcı Dostu Mozilla Firefox 15 Yaşına Girdi
Mozilla Corporation tarafından geliştirilen Firefox, dün gece 15. yaşına ayak bastı. Şirketin ilk tarayıcısı Firefox 1.0, 9 Kasım 2004 tarihinde yayımlanmıştı.

Mozilla Corporation'un geliştirdiği ve dünyanın en popüler internet tarayıcı uygulaması olarak hayatımızda yer eden Mozilla Firefox, kullanıcı taleplerine karşı olan hassasiyetiyle de biliniyor. Ünlü internet tarayıcısını şu an kullanmıyor olsanız bile hemen hemen herkes tarafından en azından bir kez kullanılmış veya en azından duyulmuş olan Firefox, dün gece 15 yaşına girdi.

Ünlü internet tarayıcısı Mozilla Firefox'un ilk kararlı sürümü Firefox 1.0 (Phoenix), bundan 15 sene önce 9 Kasım 2004 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Aslında tarayıcının soyu çok daha eskilere dayanıyor zira Firefox, 1994 yılında piyasaya sürülen ve bir zamanlar internet tarayıcılarının devi olan Netscape Navigator'ın açık kaynaklı bir devamı olarak yayımlandı. 2002 yılında Mozilla Application Suite paketi ile hayatımıza giren Mozilla, daha sonrasında tek başına çalışan Firefox 1.0 "Phoenix" ile hayatımıza girdi.

15. yaşına giren Firefox, hala dünyanın en popüler internet tarayıcılarından biri

Özellikle son zamanlarda yaptığı hareketlerle gönüllerde taht kuran Firefox; devamlı olarak güncellenmesi, kullanıcılarına karşı olan ilgisi ve hassasiyeti, veri gizliliğini ön plana koyması ve paradan önce kullanıcıya odaklanması ile gittikçe sevilen bir internet tarayıcısı olmaya başladı.

Kullanıcı verilerini izinsiz olarak satan ve bu yüzden davalık olan Facebook ile yaptığı iş birliğini sona erdiren, bunun yanı sıra güvenlik ihlali olabileceği iddiasıyla kendi tarayıcısına dışardan eklenti yüklenmesini bile engelleme yoluna giren Firefox her zaman için kullanıcıların öncelikli olduğunu belirtiyor. Mozilla verilerine göre Aralık 2014'ten bu yana Firefox'un yaklaşık 500 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Mozilla Firefox şu anda macOS, Windows, Linux, Android ve iOS platformlarına olan desteğini sürdürüyor. İlk olarak Phoenix olarak hayatımıza giren, daha sonrasında çeşitli isim değişikliklerinden sonra en son şu anda bilinen adına kavuşan Mozilla Firefox'un 15. yaş gününü biz de en içten dileklerimizle kutluyoruz ve kullanıcıyla iç içe geçirecekleri bir 15 yaş daha diliyoruz :)

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/11/09/firefox-web-browser-turns-15-years-old-today-%f0%9f%8e%82/
26
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
5
1
1
0