NASA, Radyo Dalgalarının Bozunumu İçin İkiz Uydular Fırlatacak

11
1
1
0
0
NASA, radyo sinyallerinin askeri ya da hava yolları sinyalleriyle karışmasına sebep olan baloncuklar üzerine çalışmak için ikiz uydular fırlatmaya hazırlanıyor.

NASA, iyonosferde bulunan yapılandırılmış baloncukların Dünya’nın üst atmosferinden geçen radyo sinyallerini nasıl bozduğuna odaklanan ikiz uyduları bu ay içerisinde fırlatmaya hazırlanıyor. NASA, pazartesi günü yaptığı açıklamada uyduların SpaceX Falcon Heavy roketiyle, Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılacağını söyledi.

Radyo sinyallerinin; askeriye, hava yolları ve GPS sinyalleriyle karışması sorunu özellikle ekvatorda gerçekleşiyor. Bilim insanları şimdilik bu baloncukların ne zaman oluşacağını ya da nasıl değişeceğini tahmin edemiyor.

SRI International’da bu görev için (E-TBEx) program yöneticiliği yapan Rick Doe “Yerden, bu baloncuklar üzerine çalışmak oldukça zor” diyor. Doe ayrıca bu baloncukların evrimi üzerinde radyo dalgalarını bozmaya başlamadan önce de çalıştıklarını dile getirdi.

NASA, bilim insanlarının E-TBEx görevinden öğrenecekleri, sinyal bozunumundan kaçınılmasına yardımcı olacak stratejileri geliştirmelerini sağlayabileceğini söyledi.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/science/news/nasa-twin-satellites-to-study-signal-disruption-from-space-2051654
11
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
1
0
0