NASA ve Birleşik Arap Emirlikleri, Uzay Uçuş Programı için İşbirliği Yapıyor

10
5
1
1
0
Birleşik Arap Emirlikleri astronotları, NASA'nın programıyla uzaya gidebilir. Eğitim sürecinin ardından seçilecek 4 kişi, NASA'nın mürettebatına katılmaya hak kazanacak.

Birleşik Arap Emirlikleri (UAE), NASA ile insanlı uzay uçuş programı işbirliği yapmak için anlaşma imzaladı. NASA Yöneticisi Jim Bridenstine, UAE Uzay Ajansı genel müdürü Dr. Mohammed Al Ahbabi tarafından imzalanan ortak amaç mektubu hakkında tweet attı. Anlaşmanın neyle ilgili olduğu ve neleri kapsadığına dair bir ayrıntı yok ancak UAE astronotları NASA’nın mürettebatında yer almaya hak kazanması muhtemel görünüyor.

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri ilk astronot grubunu oluşturma sürecine girdi. UAE, eğitim alan astronot adaylarının sayısı giderek daraltılarak 9’a indirdi. Bu 9 kişilik gruptan ise resmi olarak 4 astronot seçilecek. 2019 yılının Nisan ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’na başlanması planlanıyor. UAE Uzay Ajansı’nın uçuş için hali hazırda Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos ile anlaşması bulunuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ve NASA 2016’nın Haziran ayında bir uzay ve havacılık araştırması anlaşması imzalamışlardı. Bu imzalanan mektubun ise uçuş programındaki insan eksikliğine dair bir işbirliği olduğu varsayılıyor. Space X ve Boeing’in gecikmeleri ve NASA’nın kendi astronotlarını uçuşa yollamaya hazır olmaması göz önüne alınırsa bu gelişmeler şimdilik sadece teorik gibi gözüküyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/20/nasa-uae-human-spaceflight-cooperation-agreement/
10
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
1
0