Netflix’in 3,5 Saatlik Filmi The Irishman'in, İlk 5 Günde Yakaladığı Muazzam İzlenme Başarısı

31
4
4
1
1
Netflix'in Martin Scorsese imzalı orijinal yapımı The Irishman, vizyona girmesinin ardından geçen ilk 5 günde 17 milyon tekil izleyici tarafından izlendi. Filmle ilgili Variety'nin paylaştığı diğer ilginç istatistikler de bulunuyor.

Yaklaşık üç buçuk saat süren The Irishman filmi, geçtiğimiz günlerde Netflix ekranları üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulmuştu. Oyuncu kadrosunda Hollywood’un pek çok usta ismini barından yapıma gelen ilk tepkiler ise oldukça uzun olmasından dolayı konuların çok yavaş işlendiği, bu yüzden de oldukça sıkıcı olduğu yönündeydi.

Film bu kadar uzun olunca haliyle tek bir oturuşta bitirmek de oldukça zor olabiliyor. Variety tarafından paylaşılan Nielsen verilerine göre film, 27 Kasım’da vizyona girmesinin ardından ABD’de 751 bin izleyici tarafından 209 dakika boyunca izlendi. Bu sayı ise aynı gün içerisinde yapımı izlemeye başlayanların %18’ini oluşturuyor.

The Irishman’in tek seferde izlenme oranı El Camino’dan daha yüksek:

The Irishman

Bu izlenme sayılarından yola çıkarak The Irishman’in, geçtiğimiz ekim ayında yayınlanan El Camino: A Breaking Bad Movie yapımından daha yüksek bir tek seferde izlenme ortalamasına sahip olduğu söylemek mümkün. Variety raporlarına göre El Camino, The Irishman’in 209 dakikalık süresine kıyasla çok daha kısa olmasına rağmen ilk gün izleyicilerinin yalnızca %11’i filmi sonuna dek seyredebilmişti.

Filmle ilgili bir başka ilginç bilgi olarak Variety, yapımın izlenme açısından en başarılı gününün 29 Kasım Cuma günü olduğunu belirtiyor. Film, bu tarihte 930 bin izleyici tarafından sonuna kadar izlendi. Raporda yer alan diğer bilgilere göre The Irishman, gösterime girmesinin ardından geçen 5 gün içerisinde ise toplamda 17,1 milyon tekil izleyici tarafından izlendi.

Daha vizyona girmeden büyük beklentiler oluşturan Martin Scorsese imzalı yapımın, bu beklentileri büyük ölçüde karşıladığını söylemek gerek. Hatırlayacağınız üzere Robert De Niro’lu film, bu haftanın başlarında ABD’de bulunan National Review of Board (NRB) tarafından yılın en iyi filmi olarak seçilmişti. Son olarak filmin IMDB’de toplamda 100.919 oy sonrasında aldığı puanın ise 8,3/10 olduğunu hatırlatalım.

Kaynak : https://www.independentturkish.com/node/100796/k%C3%BClt%C3%BCr/irishman%E2%80%99i-5-g%C3%BCnde-17-milyon-ki%C5%9Fi-izledi
31
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
4
4
1
1