NGC 7773 İsimli Spiral Galaksinin Büyüleyici Yeni Görüntüsü Paylaşıldı

13
4
1
0
0
Yaklaşık 357 milyon ışık yılı uzaklıkta Pegasus isimli takımyıldızında yer almakta olan NGC 7773, 9 Ekim 1790'da İngiliz gök bilimci William Herschel tarafından keşfedilmişti. Galaksinin Hubble Teleskobu ile çekilmiş oldukça etkileyici yeni görüntüleri paylaşıldı.

Çubuk şeklinde parlak bir yapının iç sınırını genişleterek galaksinin çekirdeğini kestiği NGC 7773 isimli galakside çubuklu yapıların yeni yıldızların oluşmasını sağlayan bir alan olarak hareket ettiğine inanılmakta çünkü Avrupa Uzay Ajansı'na göre parlak genç yıldızlarla kaplılar.

Görüntüler Hubble Uzay Teleskobu'ndaki Geniş Alan Kamerası 3 (WFCS3) isimli kamerayla çekildi. Bu kamera, 2009 yılında Hubble'a konumlandırıldı ve internetteki Hubble görüntülerinin çoğunu yakalamaktan sorumlu durumda. NGC 7773 olarak bilinen galaksi ESA (Avrupa Uzay Ajansı) tarafından görüntülendi.

8 Ocak'ta kamera beklenmedik bir şekilde kapanmıştı. Kameranın kapatma işlemini kendiliğinden başlattığı anlaşıldı çünkü veriler voltaj seviyelerinde bir sorun olduğunu gösterdi. Neyse ki NASA teknisyenleri, cihazı 17 Ocak'ta tekrar çevrimiçi hâle getirebildiler.

Telemetri devrelerini ve diğer panelleri sıfırlayan çalışanlar, daha sonra her şeyin sorunsuz çalıştığından emin olmak için mühendislik verilerini topladılar. Kalibrasyonları birkaç gün yürüttükten sonra ekip, cihazı tekrar faaliyete geçirmeyi başardı ve kamera, o zamandan beri başarılı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Şu ana kadar WFCS3, 240.000'den fazla görüntü aldı ve Hubble’ın mevcut araçlarından en çok kullanılanı oldu.

Kaynak : https://www.techexplorist.com/amazing-new-image-barred-spiral-galaxy-ngc-7773/23880/
13
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
1
0
0