Ninja, Fortnite'ta Hile Kullandığı İçin Banlanan Oyuncuyu Savundu

96
20
16
14
8
Dünyanın en popüler Fortnite oyuncularından biri olan Ninja ya da gerçek ismiyle Richard Tyler Blevins, aimbot kullandığı için ömür boyu banlanan FaZe Clan oyuncusu Jarvis Kaye’ye verilen cezanın çok ağır olduğunu söyledi.

FaZe Jarvis olarak bilinen ünlü e-spor oyuncusu Jarvis Kaye, YouTube’daki 2 milyonu aşkın abonesiyle Fortnite'ta tabii olarak yasak olan aimbot ile hedefleri öldürdüğü bir video paylaştı. 

Popüler Battle Royale oyunun geliştiricisi olan Epic Games, söz konusu görüntülerin ardından Jarvis’i oyundan ömür boyu banladı. Bunun üzerine, hile yapmanın kalıcı bir yasaklama ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağına dair sert bir tartışma başladı.

Jarvis, olay sonrasında çektiği videoda gözyaşlarını tutamamıştı

FaZe Jarvis

Ve şimdi, oyun endüstrisindeki en büyük isimlerden biri olan Ninja da, bu tartışmaya dahil oldu. Epic Games’in İngiliz oyuncuya verdiği cezanın çok ağır olduğunu söyleyen Ninja, Jarvis’in çok genç olması nedeniyle yaptığı hatanın tolere edilebileceğini ifade ediyor. 

Jarvis’in yayınladığı görüntülerin herhangi bir turnuvadan veya ödüllü bir organizasyondan olmadığını belirten Ninja, Jarvis’e verilen ömür boyu yasak cezasının çok ağır bir karar olduğunu savunuyor. 

ninja fortnite

E-spor organizasyonu FaZe Clan’ın Fortnite ekibinde yer alan Jarvis’in, kendisini ustalaştırdığı bir oyundan aforoz edildiğini belirten Ninja, Epic Games’in verdiği kararın “aptalca” olduğunu dile getiriyor. 

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde paylaştığı videoda gözyaşlarına hakim olamayan Jarvis, “Bu videoları yaparken tek düşündüğüm şey sizin için eğlenceli ve ilginç videoları sunmaktı. Bunun için Fortnite’tan ömür boyu yasaklanabileceğim aklımdan bile geçmedi” ifadelerini kullanmıştı. 

FaZe Jarvis'in paylaştığı özür videosu:

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/fortnite-star-ninja-claims-epic-20822130
96
20
16
14
8
Emoji İle Tepki Ver
96
20
16
14
8