Nokia 5.1 Plus, Nihayet Yüksek Çözünürlüklü Bir Sızıntı ile Yüzünü Gösterdi

19
2
1
0
0
Uzun süredir söylentileri ile gündemi meşgul eden, Nokia 5.1 Plus’a ait olduğu öne sürülen oldukça yüksek çözünürlüklü bazı katı model çizimleri bugün internete sızdırıldı.

Nokia’nın tasarım ve teknik özellikleri bakımından yenilenmiş modeller ile piyasaya çıkacağı uzun süreden beri konuşuluyordu. Bahsi geçen bu modeller arasında olan Nokia 5.1 Plus’a ait bazı yüksek çözünürlükte görseller, sızıntıları ile meşhur OnLeaks ve Tiger Mobiles iş birliği ile ortaya çıkarıldı. Elbette bu çizimlerin kesinlikle doğru olduğunu ve telefonun böyle görüneceğini söylemek için henüz çok erken.

Görseller de yeni Nokia 5.1 Plus’ın, HMD Global tarafından geçen aylar da duyurulan Nokia 5.1 ve Nokia 3.1 isimleri ile gördüğümüz telefonlarla ayni mimari üzerine inşa edildiği anlaşılıyor. Nokia 5.1 ve Nokia 5.1 Plus arasında ki en büyük farkın ise ekran boyutları konusunda olduğu aşikar. Kardeş model de olan 5.5inç’lik ekrana nazaran 5.7inç ekran ile gelen yeni model, yine kardeşi gibi yekpare metal bir kasayla üretilecek gibi.

Nokia 5.1 Plus’ın 149.5 x 71.9 x 8mm ebatlarında olduğu dolayısıyla hemen hemen Nokia 5.1 ile aynı boyutlar da üretileceği söylenebilir. Burada ki fark ise ekran ve kasa oranında yatıyor. Nitekim büyük ekranlı modelin ön yüzünde bir çentik göze çarpmakta.

Sızıntıları gelen telefonun 19:9’luk bir panele sahip olması nedeniyle Nokia X6’ya daha çok benzerliği ise yine dikkatlerden kaçmıyor. Çift kamerası ile beraber kimilerine göre X6’nın biraz daha ufak bir modeli niteliğinde ki telefon, orta sınıf özellikleri ile bir fiyat performans ürünü olarak da karşımıza çıkabilir. Finlandiya devi Nokia’nın 2017 yılından bu yana Asya ve Avrupa pazarında telefon satışı yaptığı düşünülecek olursa yeni modelin de yine bu pazarlar da satılabileceği güçlü bir ihtimal.

Nokia 7 ve Nokia 7 Plus’ın sızdırılan yeni cihazdan ayrılacağı noktaları ise 2.0GHz Helio P18'den daha iyi bir işlemciye ve 3GB’dan daha fazla RAM’e sahip olması. Federal İletişim Komisyonu’nda ortaya çıkan fakat hangi modele sahip olduğu tam belli olmayan TA-1057 veya TA-1063 kodlu telefonların da kısa bir süre sonra kesinleşmesi bekleniyor. Kimine göre ise bu modeller Nokia 3 ve Nokia 5’e ait.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/06/nokia-5-1-plus-android-mid-ranger-seen-in-high-res-renders.html
19
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
1
0
0