Nokia, Huawei'nin Belirsiz Geleceğini Fırsat Bilip Avrupa'ya 5G Çözümleri Teklif Etti

25
13
6
0
0
Daha önce Huawei'ye olan yaptırımların "işine geleceğini" söyleyen Nokia, mevcut altyapının değişmesine gerek olmadan Avrupa'ya 5G çözümleri sunabileceğini, böylece Avrupa'nın parasal zarara uğramasına gerek kalmayacağını söyledi.

Ortaya çıkan son analizlere göre, Avrupalı telekom şirketlerinin Çin donanımı satın almasının yasaklanması durumunda Avrupa'nın milyarlarca dolar ek maliyetle karşı karşıya kalacağı belirlenmişti. Maliyetin yaklaşık 62 milyar dolar artmasının yanı sıra Avrupa, 5G planlarında da 18 ay kadar geri düşecekti.

ABD'nin Huawei'ye karşı aldığı yaptırımları tekrar tekrar anlatmaya gerek olmasa da Avrupa, benzer önlemlerin uygulanması için ABD'nin baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Meselenin özünde, Huawei'nin dünyanın 5G altyapısını inşa etmesi ve bu altyapının Çin hükumeti tarafından casusluk amaçlı kullanılması var.

Cuma günü yayınlanan bir raporda Reuters, GSM Association tarafından Huawei'ye getirilen yasak konulu bir analiz raporu gördüğünü iddia etti. Analiz, 62 milyar dolarlık ek maliyetin yarısının "mobil ekipman pazarındaki rekabet kaybını takiben ortaya çıkan yüksek girdili maliyetler" olacağını söylüyordu.

Bunu binaen Nokia da, raporda yer alan ve Avrupalı operatörlerin 5G yükseltmelerini uygulamaya başlamadan önce mevcut altyapılarını değiştirmek zorunda olduğunu belirten kısma meydan okudu. Reuters'a yaptığı açıklamada Nokia, bunun doğru olmadığını ve kendi 5G çözümlerinin bir önceki 4G ekipmanlarının tamamen değişmeden çalışabilmesini sağlayacak teknik bir çözüme sahip olduklarını söyledi.

Genel olarak 5G siparişlerinde Huawei’yi geride bıraktığını bildiren Nokia, çözümünün satıcı değişikliklerinin maliyetini ve karmaşıklığını azaltabileceğini iddia ediyor. 

Kaynak : https://www.slashgear.com/nokia-offers-europe-a-5g-solution-as-huawei-faces-uncertain-future-07579743/
25
13
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
13
6
0
0