Note 7 Isınma Sorununun Önüne Geçmek İçin Alınması Gereken Önlemler (Güncellendi)

0
0
0
0
0
Note 7 kullanıcılarının cihazın ısınma ve batarya sorunu için alması gereken geçici önlemler neler?

Uzun süredir gündemde olduğu üzere bazı ülkelerde yaşanan batarya sorunundan dolayı Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının satışı durdurulmuş ve piyasadaki modeller Samsung tarafından geri çağrılmıştı.

Ülkemizdeki kullanıcılardan bataryanın patladığı yönünde bir şikayet gelmemiş olsa da, Samsung Türkiye de bu duruma tedbir amaçlı ülkemizdeki cihaz satışlarının durdurulduğunu açıklamış ve Note 7 sahiplerinin para iadesi alabileceğini ya da cihazı yeni bir sorunsuz Note 7 modeliyle değiştirebileceğini belirtmişti. Peki Note 7'nin ısınmasının önüne geçmek için ne yapmak gerek?

Uyarı: Bu yöntemleri batarya sorunu olan Note 7 modellerinde hiçbir şekilde uygulamayın. Bu yöntemler cihazdaki ısınma sorununun önüne geçmek içindir, sorunlu modellerinizi kullanmayı bırakarak Samsung'a teslim edin.

1) Hızlı şarjı kapatın

Mevcut Samsung Galaxy Note 7 modelininizi şarj ederken hızlı şarj özelliğini devre dışı bırakın. Telefonun hızlı şarj olması cihazın yüksek amperle şarj olması durumu olduğundan dolayı cihazın bataryası hızlı şarj esnasında ısınacaktır. Bu ısınma probleminin olumsuz bir duruma dönüşmemesi için cihazınızın ısınmamasına dikkat edin.

2) microUSB dönüştürücüyle şarj etmeyin

Bildiğiniz gibi Samsung Galaxy Note 7'nin kutusundan USB-C girişini microUSB'ye çeviren bir adaptör bulunmakta. Bu adaptörle cihazı şarj ettiğinizde cihaz kutu içeriğinden çıkan şarj cihazı kadar dengeli ve performanslı şarj olmayacağından dolayı, cihazınız bu adaptörle şarj edilirken ciddi anlamda ısınabiliyor. Ayrıca ilk Note 7 patlaması olayı cihaz bu dönüştürücüyle şarj edildiği için gerçekleşmişti.

3) Ortam sıcaklığına dikkat edin

Galaxy Note 7 cihazınızı kullanırken ortam sıcaklığına dikkat edin. Birçok akıllı telefonda aşırı soğuk ya da aşırı sıcak ortamlar cihazın bataryasına ciddi anlamda etki edebilir. Elbette dikkat edin derken cihazı fırının içine sokmaktan ya da buzdolabına koymaktan bahsetmiyoruz :) Özellikle dış mekanlarda serin bir havada mermerlerin üzerine ya da direk ciddi anlamda güneş alan  zeminlere cihazınızı koymayın.

Ayrıca bu sıcaklık konusunda sıvı teması da önemli. Sıvı teması da cihazın ısınına doğrudan etki edebileceğinden dolayı küçük kazalar dışında kasti sıvı temaslarından şimdilik kaçınmanızda fayda var.

Ülkemizde büyük perakende teknoloji mağazaları Note 7 modellerini geri kabul etmeye başlamış durumda ancak küçük - orta çaplı bayiilerin tamamında henüz bu uygulama anladığımız kadarıyla başlamadı. Bu uygulamanın tam anlamıyla kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.

ÖNEMLİ GÜNCELLEME: Samsung tarafından gelen son açıklamaya göre bu yöntemler de cihazın batarya sorununun önüne geçemiyor! Eğer Note 7 sahibiyseniz hemen cihazınızı kullanmayı bırakın, kapatın ve iadesi için Samsung ile iletişim kurun!

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0