Note 7 Skandalına Rağmen Akıllı Telefon Pazarının Lideri Samsung

0
0
0
0
0
2016 yılının açıklanan 3. çeyrek raporlarına göre Güney Koreli Samsung, Note 7 ile yaşadığı talihsizliğine rağmen akıllı telefon pazarının zirvesindeki yerini koruyor.

Samsung açısından her şey güzel giderken son amiral gemisi Galaxy Note 7'nin patlaması ve piyasadan toplatılarak üretiminin durdurulması kararı üzerine şirket hem maddi hem de manevi açıdan büyük zararlara uğramıştı. Samsung bu zararları Galaxy S8 ile telafi etmek için çalışmalara devam ederken bu yılın 3. çeyreğine ait raporlar açıklandı.

2016 yılının 3. çeyreğindeki tüm akıllı telefon pazarını kapsayan raporlara göre Samsung, Note 7 talihsizliğine rağmen dünya genelinde en fazla telefon satışı gerçekleştiren şirket olmayı başardı. Samsung'u Apple ve Huawei takip ederken Samsung yine rakiplerini geçmeyi başarmış ancak geçtiğimiz yılın 3. çeyreğine göre %5 düşüş yaşamış.

Çinli üreticiler zirveye oynuyor

Listenin ilk iki sırasında Samsung ve Apple bulunurken bu şirketleri Çinli iki üretici Huawei ve Oppo takip ediyor. HTC, Sony ve LG gibi diğer popüler markalar listenin ilk dördünde yer almazken listenin geri kalanında da Çinli üreticilerin bir hakimiyeti söz konusu. Bu durum da açıkça Çinli üreticilerin fiyat performans telefonlarıyla Apple ve Samsung için birer tehdit olduğunun simgesi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0