NVIDIA Ampere A100, Tüm Zamanların En Hızlı Ekran Kartı Oldu

49
6
5
1
1
OctaneBench üstünde render testine giren NVIDIA Ampere A100, 446 puan alarak tüm zamanların en hızlı ekran kartı olma unvanını kazandı. Ekran kartı, Titan RTX'ten %38 daha iyi performans gösterdi.

Günümüzde ekran kartı sektörünün lideri konumunda bulunan NVIDIA, merakla beklediğimiz Ampere mimarisine sahip ekran kartlarını eylül ayında satışa çıkaracak. Bu ekran kartlarını sabırsızlıkla beklediğimiz şu dönemde ekran kartlarının nasıl bir performans göstereceğini merak ederken bu merakımıza bir cevap geldi.

NVIDIA'nın Ampere mimarili amiral gemisi ekran kartı A100, yapılan yeni testlerde yeni bir dünya rekoru kırmayı başardı. 7 nm teknolojisi kullanılarak üretilen en büyük grafik kartı olan NVIDIA Ampere A100, OctaneBench üzerinde yapılan render testlerinde bugüne kadar teste giren en hızlı ekran kartı olmayı başardı.

NVIDIA Ampere A100, Titan RTX'ten %38 daha iyi performans gösterdi:

nvidia ampere

OTOY CEO'su Jules Urbach tarafından Twitter'da paylaşılan OctaneBench test sonuçlarına göre NVIDIA'nın Ampere A100 ekran kartı, Turing mimarili ekran kartlarından %43 daha hızlı çalışıyor. Üstelik Ampere A100 ekran kartı, bunu bünyesinde bulunan RTX teknolojisini bile kullanmadan gerçekleştiriyor. NVIDIA Ampere A100 ekran kartı, OctaneBench üstünde girdiği render testinden 446 puan almayı başardı.

NVIDIA Ampere A100'ün hangi Turing mimarili ekran kartından daha hızlı olduğu paylaşımda belirtilmemiş olsa da platformda teste giren diğer ekran kartları göz önüne alındığında Ampere A100 gerçekten de olağanüstü bir iş başardı. OctaneBench üstünde daha önce teste giren Tesla V100, aynı testlerde %20 daha düşük sonuç alırken Titan RTX, Ampere A100 ekran kartından %38 daha düşük sonuç almıştı.

NVIDIA, daha önce yaptığı açıklamada yeni Ampere mimarisinin her ölçekte görülmemiş bir hızlanma sağlayacağını ifade etmişti. NVIDIA'nın Ampere A100 ekran kartları, Google Cloud üzerinde de kullanıma açık olacaktı. NVIDIA Ampere A100, 7 nm teknolojisiyle üretilen çip üstünde tam 54 milyar transistöre yer veriyor.

Kaynak : https://wccftech.com/nvidias-ampere-a100-becomes-the-fastest-gpu-ever-recorded-43-faster-than-turing/
49
6
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
49
6
5
1
1