Teker Teker Gelin: Okan Üniversitesi'nin ve Trabzon Üniversitesi'nin Resmi Web Siteleri Hacklendi

123
31
9
8
3
Okan Üniversitesi'ne ve Trabzon Üniversitesi'ne ait resmi web siteleri aynı hackerlar tarafından hacklendi. Hacklenen tüm sayfalarda hackerların isimleri ile birlikte bir de notlar yer alıyor.

Bugün sizlerle paylaştığımız Türkiye Kayak Federasyonu'nun resmi web sitesinin hacklenmesi haberinden sonra şimdi de iki üniversitenin resmi web siteleri hacklenmiş durumda. Okan Üniversitesine ait tercihsistemi.okan.edu.tr, sinav.okan.edu.tr ve aday.okan.edu.tr web siteleri ile Trabzon Üniversitesi'ne ait trabzon.edu.tr web sitesi, Mutarrif ve RootSploiX tarafından hacklendi.

Okan Üniversitesi'nin hacklenen sitelerinde ürkütücü bir görselle birlikte 'Sanalın Efendileri Geldi' notu paylaşılırken Trabzon Üniversitesi'nin web sitesinde ise 'İslamdan Başka Kurtuluş Yolu Yoktur' notu yer aldı. Her iki web sitesi de aynı hackerlar tarafından hacklendi.

Sitelere erişimde sorun yaşanmıyor:

Her iki üniversitenin de web sitelerinin ilgili sayfalarına erişimde herhangi bir sorun yaşanmıyor. Yalnızca /hack ve /uyarı şeklinde iki yeni sayfa açılmış ve kullanıcılar ilk etapta buraya yönlendiriliyor gibi görünüyor. Henüz konuya ilişkin olarak Okan Üniversitesi'nden ya da Trabzon Üniversitesi'nden bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Sistemlere girişte ya da işlem ekranlarında herhangi bir sorun olup olmadığı ise bilinmiyor.

Son dönemde hem ülkemizde hem de dünyada büyük ve küçük çaplı çok sayıda hacklenme olayı gündeme gelmeye başladı. Tüm hacklenme olayları kullanıcı verilerini ve gizliliğini riske attığı için aslında oldukça kritik ve web sitesi sahiplerinin bu noktada tüm gerekli önlemleri almaları, sistemlerinde yer alan açıkları tespit edip sistematik bir şekilde kapatmaları gerekiyor.

123
31
9
8
3
Emoji İle Tepki Ver
123
31
9
8
3