Türkiye Kayak Federasyonu'nun Resmi Sitesi Bir Türk Hacker Tarafından Hacklendi

45
6
1
1
0
Türkiye Kayak Fedarasyonu'nun resmi web sayfası Türk hacker 'Xale' tarafından hacklendi. Sayfanın menü bölümünde Xale'e ait bir site paylaşıldı.

Ülkemizin resmi kayak federasyonu olan Türkiye Kayak Federasyonu'nun resmi web sayfası tkf.org.tr, GhostHacks isimli Türk Hacker grubunun kurucusu Xale tarafından hacklendi. Uzun süre Xale'in kontrolünde olan .org uzantılı web sayfasına girildiğinde "Hacked by Xale - GhostHacks | Xalesecurity.wordpress.com"  mesajı yer aldı. Gerçekleşen hack saldırısının ardından hangi bilgilerin ele geçirildiğine dair bir açıklama yapılmadı, ancak bazı yönetici bilgilerinin ele geçirildiği iddia ediliyor. 

GhostHacks grubunun kurucusu Xale, gerçekleşen saldırıyı Türkiye Kayak Federasyonu'nun resmi web sayfasının menü kısmında duyurdu. Bu hackleme olayıyla ilgili Türkiye Kayak Federasyonu'ndan bir açıklama gelmediği için saldırının hangi ölçüde olduğunu ve hangi bilgilerin ele geçirildiği bilinmiyor. Belki de sitenin menü bölümünde yer alan bir hatayı değerlendiren Xale, sadece bu bölümü ele geçirmiş olabilir. Bunun için Türkiye Kayak Federasyonu'nun yaptığı açıklamayı bekleyebiliriz.

Türkiye Kayak Federasyonu

Hackerlar bu saldırılarla ne kazanıyor?

Bir hackerın Türkiye Kayak Federasyonu'na saldırarak neyi amaçladığını düşünebilirsiniz? Sonuçta bu siteyi ele geçirse dahi onunla ne yapacak değil mi? Hacker dünyasında işler tam olarak öyle yürümüyor. Öncelikle hackerlar, bu saldırılarla kendi topluluklarında belirli bir saygınlığa erişebiliyor. Ayrıca ele geçirilen bilgiler dark web gibi mecralarda satılıp maddi gelir de elde edilebiliyor. Bu tarz saldırılara karşı da internet sitesi sahiplerinin herhangi bir açık bırakmamaları lazım.

Şimdilik hangi bilgilerin ele geçirildiğini açıklamayan Türkiye Kayak Federasyonu'nun bu hack saldırısı ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. 

45
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
45
6
1
1
0