OnePlus’ın Uygun Fiyatlı Telefonu ‘OnePlus 8 Lite’ Ortaya Çıktı

11
5
2
2
0
Çinli teknoloji üreticisi OnePlus'ın fiyat/performans telefonu olması beklenen 8 Lite'a ait yeni bilgiler ve render görüntüleri ortaya çıktı. Samsung Galaxy S11 ile tasarımsal anlamda oldukça benzerlik göstereceği söylenen cihaz, serinin diğer üyelerinden ise farklılık gösterecek.

Genellikle piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı amiral gemisi telefonlarıyla tanınan OnePlus, OnePlus X’in tanıtılmasından yaklaşık 4 yıl sonra yeni bir fiyat/performans telefonu üzerinde çalışıyor olabilir. Uzun süredir bu alanda ürün tanıtmayan Çinli şirket, yeni bir sızıntıya göre OnePlus 8 Lite adı verilen uygun fiyatlı ve kullanıcı dostu bir telefon üzerinde çalışıyor.

OnLeaks tarafından paylaşılan render görüntülerinin ardından ortaya çıkan iddialar, OnePlus 8 Lite’ın Samsung Galaxy S11 modeli de dahil olmak üzere Samsung’un yeni nesil telefonları ile tasarımsal anlamda oldukça benzerlik göstereceğini söylüyor. Bu noktada OnePlus 8 Lite’ın ön panelinde yer alan ve Galaxy Note 10 serisindekine oldukça benzer olan ön kamera deliği dikkatleri çekiyor.

OnePlus 8 Lite, Samsung Galaxy S11’e benzer bir tasarımda olacak:

OnePlus 8 Lite özellikleri

8 Lite’ın amiral gemisi kardeşleri olan OnePlus 8 ve 8 Pro’da bu kamera deliklerinin sol üst köşede konumlandırılacağını daha önceki sızıntılardan biliyorduk. Bir sonraki OnePlus serisinin Lite sürümü, serinin diğer üyelerinden yalnızca ekran bakımından farklılık göstermiyor. Telefonun ayrıca arka kısmında da farklı bir kamera tasarımı olduğu görülebiliyor.

Telefonda sol arka köşeye yerleştirilmiş dikdörtgen biçiminde bir kamera modülü yer alırken, bu ikili kameraya bir LED flaş eşlik ediyor. Bu kameraların özellikleri ve yapılandırması hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor ancak ikincil kameranın telefoto veya ultra geniş açı sensörü yerine derinlik sensörü olması bekleniyor. Ayrıca cihazın yine arka kısmında ve kamera modülünün sağında yer alan lazer odaklama sistemi de dikkatlerden kaçmıyor.

Telefonda ekrana gömülü parmak izi sensörü olabilir:

OnePlus 8 Lite

Render görüntülerine göre cihazın arka kısmında cam kaplama kavisli bir yüzey tercih eden OnePlus, cihazın arka yüzeyinde veya yan çerçevelerinde herhangi bir parmak izi sensörü tercih etmemiş gibi görülüyor. Bu, Çinli firmanın telefonda ekrana gömülü bir parmak izi teknolojisi ve OLED panel tercih edeceği anlamına geliyor.

Görüntülerin bir diğer ilgi çekici noktası ise telefonda herhangi bir kulaklık girişinin bulunmaması oldu. Ayrıca telefonda USB-C bağlantı noktasının tercih edildiği de açıkça görülebiliyor. Buna ek olarak ses seviyesi tuşları cihazın sol kısmında, güç düğmesi ise sağ kısımda konumlandırılmış.

Cihazın boyutlarının 159,2 x 74 x 8,6 mm olup OnePlus 7’den daha uzun bir telefon olduğunu belirten sızıntı kaynağı, telefonda yer alması beklenen yonga setinin ise Qualcomm’un yeni Snapdragon 765’i olduğunu söylüyor. Son olarak bu telefonun OnePlus 8 serisi ile birlikte mi yoksa daha ileri bir tarihte mi piyasaya sürüleceği ise henüz net olarak bilinmiyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/12/07/oneplus-8-lite-renders-leaks-with-a-design-similar-to-samsungs-galaxy-s11/
11
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
2
2
0