Önümüzdeki Hafta Yaşanacak 21. Yüzyılın En Uzun Tutulması ile Ay Kan Kırmızısı Olacak

51
14
6
3
2
İçinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük Ay tutulmasını iki hafta içerisinde yaşayacağız. Bu tutulmada Dünya'mızın uydusu tamamı ile kan kırmızı bir renge bürünecek.

Geçtiğimiz 100 yılın en uzun Ay tutulmasını gelecek hafta yaşayacağız. Tam tarih olarak 28 Temmuz'da karşılaşacağımız Ay tutulmasının nasıl gerçekleşeceği konusuna gelecek olursak eğer Dünya'mız, 4,5 milyar yıllık uydumuz ile araya girerek bir gölge oluşturacak. 

Ancak Dünya'nın gölgesi kötü bir gri renkten ibaret olmayacak. Eğer Dünya'mız uydumuzu tam olarak kapatırsa Ay tutulmalarında normalde gördüğümüz turuncu renk tam olarak kan kırmızı bir renge dönüşebilir. 

Ay Tutulması Nasıl Gerçekleşir?

Birbirinden tam anlamıyla zıt olmasa da Güneş ve Ay tutulması birbirinden çok farklı özelliklere sahip. Oluş itibariyle birbirlerine oldukça benzerlik gösterseler de görünüş olarak Güneş tutulması, Ay tutulmasından oldukça farklı bir seyir sunuyor. 

Bununla birlikte Güneş tutulması sırasında Ay, gölgesiyle Dünya ve Güneş arasını kapatır. Bu doğrultuda Dünya'nın Güneş'le Ay arasına girmesiyle de Ay tutulması meydana gelir. 

Eğer uygun koşullar meydana gelirse önümüzdeki günlerde meydana gelecek Ay tutulmasını Doğu Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya'daki insanlar, Ay tutulmasını tam olarak gözlemle imkanına sahip olacak. Batı Avustralya ise Ay tutulmasını gözlemleyebilen tek Avustralya bölgesi olacak. 

Kaynak : https://www.sciencealert.com/the-longest-blood-moon-total-lunar-eclipse-in-a-century-is-about-to-happen
51
14
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
51
14
6
3
2