OPPO, Tüm Beklentileri Karşılayacak Yeni Nesil Hibrit Yakınlaştırma Teknolojisini Duyurdu

22
3
2
0
0
OPPO, düzenlediği bir etkinlikte yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisini duyurdu. Duyurulan teknoloji, kullanıcılara benzersiz bir kamera deneyimi vadediyor. Şirketin yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisinin hangi telefonlarda kullanılacağı şu an için bilinmiyor.

Son dönemlerin popüler akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan OPPO, bugün yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisini duyurdu. OPPO'ya göre şirketin yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisi, kullanıcılara net ve kayıpsız bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Peki OPPO'nun yeni teknolojisi neler vadediyor ve avantajları ne?

OPPO'nun yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisi, büyük boyutlu bir sensör ve iyileştirilmiş görüntü algoritmalarıyla çok daha gelişmiş bir deneyim sunuyor. Periskopik yakınlaştırma yapısını benimseyen teknoloji, bu sayede orta ve uzun odak mesafelerinde tatmin edici sonuçlar verebiliyor. 

İşte OPPO'nun yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisinin modül yapısı

OPPO

OPPO tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisi, 7 elementli bir lens kombinasyonuna sahip. OPPO mühendisleri, bu lensleri 3'lü gruplar haline getirmişler. Odak noktasını sabitlemek için birlikte çalışan bu lens grupları, 85 ila 135 milimetre aralığında çalışıyorlar. Üstelik OPPO'nun yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisi, f/3.3 ve f/4.4 diyafram açıklığı değerleriyle ciddi anlamda yüksek kalite sunan bir deneyim vadediyor.

OPPO'nun yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisi kullanılarak çekilmiş bir fotoğraf

OPPO

*En soldaki görüntü geniş açıda çekilmiş olup, ortadaki görüntünün odak uzaklığı 85 mm, en sağdaki görüntünün odak uzaklığıysa 135 mm'dir.

OPPO'nun yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisi, 32 milyon piksel maksimum çıkış değerine sahip. Ayrıca bu teknoloji, 16:11 oranlı bir sensörü destekliyor. Sadece bu özelliklerle yetinmeyen teknoloji, 4'ü 1 arada piksel özelliğini de içeriyor. Bu sayede hem her uzaklıkta FHD görüntüler elde ediliyor hem de bu görüntüler ciddi anlamda yüksek kalite sunuyor.

Teknoloji üreticilerinin geliştirdiği yakınlaştırma teknolojileri, yakınlaştırma sırasında görüntüde kayıplar yaşanmasına neden olabiliyor. Bu durumu görmezden gelmeyen OPPO mühendisleri, yeni teknolojilerini kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde optimize etmiş durumda. Bu optimizasyon işlemleri, her türlü koşul altında hem doğru hem de net görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Yani OPPO'nun yeni teknolojisiyle renkler mümkün olduğunda orijinal haliyle korunabiliyor.

OPPO

Yukarıdaki görselde, hibrit yakınlaştırma teknolojilerinin kıyaslamasını görüyorsunuz. Üst tarafta, şirketin mevcut teknolojisi kullanılırken alt tarafta ise yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisi kullanılıyor. Aradaki fark, görüntü parazitinin iyi bir şekilde kontrol edilmesi ve nesnelerin kenarlarının çok daha keskin olması olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca OPPO'nun yeni teknolojisi loş ışık altında da beklentileri aşan bir deneyim sunuyor. Bu arada, yukarıdaki ve hemen aşağıdaki  görüntünün odak uzaklığının 85 milimetre olduğunu belirtelim.

OPPO

*Sağdaki fotoğraf, OPPO'nun yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisi kullanarak çekilmiştir. 

OPPO'nun yeni teknolojisinin 135 milimetre odak uzaklığındaki performansına yakından baktığımızdaysa, görüntülerin saflaştırıldığını ve ayrıntıların net bir şekilde sunulduğunu görüyoruz. Ayrıca çekilen görüntüler, yeni teknolojiyle birlikte çok daha derin bir his veriyor. Dilerseniz şimdi de 135 milimetre odak uzaklığındaki çekim performansına yakından bakalım.

OPPO

OPPO'nun yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisinin hangi cihazlarda kullanılacağı şu an için bilinmiyor. Ancak şirket, yeni teknolojisinden fazlasıyla umutlu ve kullanıcıların da bu teknolojiden memnun kalacağını düşünüyor. İşte bu durumu göz önünde bulundurduğumuz zaman, OPPO'nun yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisinin kısa bir süre sonra ürün olarak karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://sparrowsnews.com/2020/08/18/oppo-next-generation-hybrid-zoom-technology/
22
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
2
0
0