Ortalama Netflix Kullanıcısı, 1 Yılda Platformdaki İçeriklerin Yüzde Kaçını İzliyor?

37
9
8
3
2
190'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Netflix, dünyanın en popüler çevrimiçi dizi, film izleme platformu konumunda bulunuyor. Peki, ortalama bir seyirci bir yılda Netflix kütüphanesinin yüzde kaçını izliyor?

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi, film izleme platformu olan Netflix, dünya genelinde birçok insanın seyir anlayışını değiştirdi. İnsanlarda "binge-watch" yani bir dizinin bölümlerini arka arkaya izleme alışkanlığı gelişti.

Netflix, karşısına yeni rakipler çıksa da dünya genelinde liderlik koltuğunda oturmaya devam ediyor ve abone sayısını artırıyor. Platformun dünya genelinde 192 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Bir ülke olsa Türkiye'den çok daha fazla nüfusa sahip olacak olan Netflix'teki içeriklerin yüzde kaçı izleniyor?

Netflix'teki içeriklerin yüzde kaçı izleniyor?

netflix

Reviews.org tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre ortalama bir seyirci, bir yılda Netflix kütüphanesinin yalnızca %2'sini seyrediyor. Tabii burada Netflix kütüphanesindeki içerik sayısının sabit kaldığı düşünülerek hesaplanıyor ki platform, sürekli olarak gerek orijinal içerikleri gerekse üçüncü parti yapımları seyircileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Ayrıca Netflix'in içerik bakımından da rakipleriyle arasında bir hayli fark bulunuyor. Netflix ve rakiplerindeki kendilerine özgü içerik sayıları şöyle; Netflix, 5.491; Hulu, 2.657; Disney+ 744. Yani Netflix'in rakipleriyle arasındaki fark, kütüphanesindeki içerik bakımından da bir hayli büyük.

netflix

Tabii burada bu hesaplamanın Netflix'in sadece ABD'deki kütüphanesi üzerinden yapılmış olması oldukça muhtemel. Yani Türkiye'deki ortalama bir seyircinin Netflix'teki içerik tüketim oranıyla ABD'deki ortalama bir seyircinin içerik tüketim oranı birbirinden farklı olabilir.

TheAtlas.com tarafından derlenen verilere göre Türkiye'deki Netflix'te 2 bin 812 içerik bulunuyor. En çok içerik ise 6 bin 32 ile Japonya'da yer alıyor. Ayrıca bu sayılar 2 yıl öncesine ait, yani aradan geçen iki yılda ülkemizdeki içerik sayısının da artmış olması olası.

Kaynak : https://comicbook.com/movies/news/netflix-library-stream-2-percent-each-year-average/
37
9
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
37
9
8
3
2