Osuran Tek Boynuzlu At Figürü, Elon Musk'ın Başına Dert Oldu

34
20
19
1
1
Geçtiğimiz yıl bir tweetinde paylaştığı iki kupa Elon Musk'ın başına dert açtı. İddiaya göre Tesla, bu kupaların üzerinde bulunan tasarımları izinsiz olarak Tesla sketch pad arayüzünde kullandı.

Dünyanın en ünlü girişimci ve iş adamlarından biri olan Elon Musk’ın uğraşması gereken pek çok farklı sorun olabilir. Tesla üretimindeki aksaklıklar, yatırımcıların kendisinden şüphe etmesi vs. Fakat Tesla CEO’su şu anda çok daha farklı bir sorunla uğraşmaya çalışıyor; bir osuran at figürü.

Elon Musk, geçtiğimiz yıl attığı bir tweette iki adet kupa fotoğrafı paylaşmış ve altına ‘gökkuşağı, tek boynuzlu at ve elektrikli arabalar’ yazmıştı. İşte o tek boynuzlu at şu anda Elon Musk’ın başına dert olmuş durumda. Zira Lisa Prank’a göre Tesla, Musk’ın beğenmiş olduğu bu osuran tek boynuzlu at figürünü izinsiz olarak Tesla araçlarının arayüzünde kullanmıştı.

Lisa Prank, Elon Musk için Twitter’da ardı ardına suçlamalarda bulundu. Prank’a göre Tesla, babasının tasarımını bir yıl boyunca hiçbir telif hakkı ödemeden kullanmıştı. Musk’a sanatçıların yaptıkları çalışmalar için ödemeyi hak ettiğini söyleyen Prank, avukatların kendisine ilettiği mektubu yanıtlamasını istedi.

Musk ise olaya farklı bir açıdan bakarak Prank’ın babası olan Tom Edwards'ın, tasarımına ve dolayısı ile kupalarına olan ilginin artışından dolayı mutlu olması gerektiğini söyledi. Edwards ise telif hakkı ihlali nedeni ile avukatlar ile konuştuğunu, Tesla’dan çok fazla para değil yalnızca çalışmasının karşılığını istediğini, tasarımının Tesla tarafından kullanılmasından memnun olduğunu söyledi.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/technology-44642137
34
20
19
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
20
19
1
1