Performans Güçlendirmeli Tesla Model 3'ün Ferrari'ye Kafa Tuttuğu Kapışma Videosu

49
7
7
5
4
Elon Musk'ın duyurduğu performans güncellemesi ile Tesla Model 3 yeni gücünü test etti. Ferrari ile yarışan Tesla Model 3, yarışa önde başladı.

Geçtiğimiz mart ayında Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada gelecek güncelleme ile Tesla marka arabalarda performans artışının sağlanacağı belirtilmişti. Güncelleme ile performansın yüzde 5 ve maksimum hızın da yaklaşık 10 km artacağı söyleniyordu. OTA, yani over-the-air ile gelen güncellemede Elon Musk, sözünü tutmuş gibi görünüyor.

Bilindiği üzere Tesla Model 3, daha önce bir Porsche ile kalkış yarışı yapmıştı. Elon Musk, güncellemeyi duyurduğu tweet dizisinde yeni bir yarışın sinyallerini vermiş ve bu kez rakibin Porsche olmayacağını belirtmişti. Çıtayı iyice yükselten Tesla ekibi, bu kez İtalyan devi Ferrari 458 ile yarışa girdi. Ferrari 458'in teknik özelliklerine bakmak gerekirse; araç 570 beygir gücünde ve 100 km hıza 3.4 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı 325 km/h olmakla birlikte 100 km'de 13.3 litre yakıt tüketiyor.

Tesla Model 3 ile Ferrari 458 kalkış yarışı yaptılar. Yarışta kalkıştan itibaren Tesla Model 3 önde giden taraf oldu. Motorun ürettiği ani tork ve yeni güncelleştirmeyle gelen performans artışı sayesinde Tesla Model 3, yarış sonuna kadar Ferrari'nin önünde yol aldı. Jeff Brockway, yarışı YouTube üzerine yükledi. İşte o video:

Videoda görülebileceği gibi 35 bin dolarlık Tesla Model 3, 240 bin dolardan başlayan fiyatı olan Ferrari 458'i kalkıştan itibaren geride bırakıyor.

Kaynak : https://www.teslarati.com/tesla-model-3-performance-power-boost-vs-ferrari-458/
49
7
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
49
7
7
5
4