Philips, Dünyanın İlk IMAX ile Geliştirilmiş Soundbar'larını Duyurdu

25
3
1
1
1
Philips, bugün düzenlediği lansmanla birlikte iki adet soundbar tanıttı. Soundbar'lar, dünyanın ilk IMAX Enhanced sertifikalı sounndbar'ları olmalarıyla birlikte dikkat çekti.

Bugün yeni Premium OLED TV'lerini tanıtan Philips, tanıttığı televizyonlarla elde edeceğiniz deneyimi katlayacak bir ürünü daha lansmanına ekledi. Philips'in tanıttığı soundbar'lar, ses konusunda kendini kanıtlayacağının garantisiyle birlikte tanıtıldı.

Fidelio B95 ve Fidelio B97 isimli iki adet soundbar tanıtan Philips, iki soundbar'ın da IMAX Enhanced (IMAX ile Geliştirilmiş) sertifikasına sahip olduğunu belirtti. Bu da soundbar'ların IMAX'in imzası haline gelen DTS:X tabanlı ses karıştırıcısına ve benzersiz bas yönetimine sahip olacağı anlamına geliyor. Ayrıca soundbar'ların bu sertifikayla birlikte dünyada bir ilke imza attığını belirtmekte de fayda var.

Evde sinema keyfini tam anlamıyla verecek olan ses sistemi

Philips Fidelio B95 B97

Philips'in tanıttığı iki soundbar'ın en üst modeli B97, ilginç ancak son derece kullanışlı bir özellikle birlikte geliyor. Philips'in Surround-on-Demand (İstek Üzerine Çevreleyen Ses) adını verdiği bu özellik, soundbar'ın uç kısımlarının çıkmasıyla gerçekleşiyor. Başka bir deyişle upuzun, tek parça olan soundbar'ı üç parçaya ayırıp parçaları istediğiniz şekilde konumlandırabiliyorsunuz.

B97, soundbar'ın yanı sıra derin bass sesleri için 8 inçlik sürücüye sahip bir subwoofer'ı da beraberinde getiriyor. Subwoofer'ın kablosuz bir şekilde gelmesiyse ses sisteminin yerinde çokça değişiklik yapanlara büyük kolaylık salıyor. Soundbar ile 500 W güç sağlayan B97, subwoofer'dan da 240 W'lık bir gücü kullanıcılarına sunuyor.

Philips soundbar

Philips Fidelio B95 kısmına baktığımızdaysa sürücülerin boyutlarındaki değişiklik ve Surround-on-Demand teknolojisinin dışında büyük bir değişiklikle karşılaşmıyoruz. Yekpare olarak gelen soundbar, üst modeli gibi havalı ayrılabilen hoparlörlere sahip olmasa da son derece başarılı bir ses kalitesine sahip.

Philips Fidelio B95 de üst modeli gibi bir subwoofer ile birlikte geliyor ve iki modeldeki subwoofer aynı güce sahip. Tabii ki Fidelio B95'in 500 W yerine 450 W'lık güce sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

Şu an için fiyatları belli olmayan soundbar'ların 2020'nin son çeyreğinde Avrupa'ya gelmesi bekleniyor. Evde sinema sistemi kuranların ilk tercihlerinden olabilecek bu soundbar'lar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2020/09/01/philips-unveils-worlds-first-imax-enhanced-soundbars/#f7469f31b8ff
25
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
3
1
1
1