PlayStation 5 İçin Geliştirilen Sanal Gerçeklik Setinin Patenti Ortaya Çıktı

9
2
0
0
0
Sony'nin şubat ayında almış olduğu yeni bir patent ortaya çıktı. Alınan patent, Sony'nin PlayStation 5 için hazırladığı yeni nesil sanal gerçeklik setini gösteriyor. Ürünün, oyunseverlere neler sunacağı ise şu an için tam olarak bilinmiyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, dünyanın en popüler oyun konsolu olan PlayStation'ın yeni bir üyesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Dün itibarıyla resmileşen PlayStation 5 için şimdi, Sony'nin geçtiğimiz şubat ayında almış olduğu bir patent ortaya çıktı. Bu patent, PlayStation 5'te kullanılabilecek olan bir VR setini içeriyor.

Sony'nin geçtiğimiz aylarda almış olduğu patent, şirketin PlayStation 5 için aldığı geliştirici kiti patentini ortaya çıkartan ve sonrasında da bu patenti doğrulanan "LetsGoDigital" tarafından ortaya çıkartıldı. Bu patent, Sony'nin PlayStation 5 için hazırladığı sanal gerçeklik setinin planlarını gözler önüne seriyor.

Sony Patent

Anlaşılan o ki Sony, PlayStation 5'le birlikte kablolardan büyük oranda kurtulmak istiyor. Bunun nedeni ise alınan patentin, Bluetooth bağlantılı olması. Buradan yapılacak olan çıkarım, Sony'nin PlayStation 5 için hazırladığı sanal gerçeklik setinin dahili bir bataryasının olduğudur. Ancak bu bataryanın, kaç saat boyunca kesintisiz oyun deneyimi sunacağı, şu an için bilinmiyor.

Patentle ilgili olarak paylaşılan resimler, Sony'nin yeni sanal gerçeklik gözlüğünün ön kısmında iki adet, arka kısmında da bir adet kamerasının olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca kullanıcılar, istedikleri takdirde kulaklık da takabiliyorlar. Tüm bunlara ek olarak bu sanal gerçeklik seti, dahili bir mikrofona da sahip. 

Sony'nin yeni sanal gerçeklik seti ile ilgili hala pek çok bilinmez mevcut. Üstelik ürünün 3 boyutlu çizimleri de an itibarıyla ortaya çıkmış değil. Ancak Sony'nin, oyunseverler için bambaşka bir oyun deneyimi hazırladığı kesin ve oyunseverler, PlayStation 5'in kendilerine neler sunacağını ancak 2020 yılının son çeyreğinde görebilecekler. 

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-10-09-sony-patent-points-to-next-gen-playstation-vr
9
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
0
0
0