64
28
12
9
8

Sony’nin uzun süredir gözlerimizi yollarda bırakan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, nihayet dün akşam düzenlenen bir etkinlikle ilk defa canlı olarak görüldü. Milyonlarca kişinin takip ettiği bu etkinlik boyunca Japon firmanın yeni konsoluna dair birçok detayı görme şansımız oldu.

Biz de bu bilgiler ışığında PlayStation 5’in özelliklerine ve Türkiye fiyatına daha yakından göz atmaya karar verdik. Gelin Sony'nin oyun dünyasına kazandırdığı yeni oyun konsolu hakkındakileri birlikte inceleyelim.

PlayStation 5 etkinliğinde neler oldu?

PlayStation 5

Dün gece düzenlenen etkinlik, genel olarak geleceğin oyunları üzerine kuruldu. Gece boyunca 25’ten fazla oyun gösterilirken bu oyunlar arasından en dikkat çekenleriyse GTA V, Spider-Man: Miles Morales, Horizon: Forbidden West ve Project Athia gibi yapımlar oldu. Gösterilen oyunların bazıları yeni konsola özel olarak çıkış yapacakken GTA V gibi yapımlarsa elden geçirilerek PlayStation 5'e uyarlanacak.

PlayStation 5, donanım kısmında neler sunacak?

Sony, etkinlik boyunca yeni konsolun özelliklerine pek fazla değinmedi. Yine de daha önceleri ortaya çıkan bilgilere bakacak olursak yeni konsolun 8 çekirdekli bir AMD Zen 2 CPU, AMD Radeon RDNA 2 grafik birimi, 16 GB GDDR6 RAM ve 5,5 GB/sn okuma hızına sahip 825 GB’lık bir SSD ile piyasaya sürüleceğini söyleyebiliriz.

PlayStation 5’in Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

PlayStation 5 fiyatı

İki farklı versiyonla piyasaya sürülecek olan PlayStation 5, bu modellerden birinde standart disk okuyucusuna sahip olmayacak. Peki, bu ne anlama geliyor? Disk okuyucusuna sahip olmayacak olan model, daha az donanım içereceği için muhtemelen daha düşük bir fiyat etiketiyle gelecek.

Fiyat kısmındaysa ülkemize 450 dolardan girmesi beklenen PlayStation 5’in ilave gümrük vergisi, KDV ve ÖTV gibi diğer vergilerle birlikte 30 Eylül öncesi satışa çıkarsa 6500-7500 TL, ilave gümrük vergisinin hafifletileceği 30 Eylül sonrasındaysa 5500-6500 TL civarından satışa sunulması bekleniyor.

Dün gece düzenlenen PlayStation 5 etkinliğinin detaylarına değindiğimiz içeriğimizin burada sonuna geliyoruz. Konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için hemen yukarıdan videoyu izleyebilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak için sitemizi ve YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz.

64
28
12
9
8
Emoji İle Tepki Ver
64
28
12
9
8