PlayStation CEO'su, Geleneksel Oyun Konsolların Geleceği Hakkında Konuştu

7
6
1
1
0
Oyun endüstrisinin ağırlıklı olarak dijital bir geleceğe doğru ilerlediğini biliyoruz. Bunun doğrultusunda oyun yayıncıları ve konsol geliştiricileri tamamen dijital hizmetler ve donanım üzerinde çalışıyorlar. Bunu akıllarında bulunduran çoğu geliştirici, gelecek konsollarının son 'geleneksel' konsolları olup olmayacağından emin değil. Bunlardan biri de PlayStation CEO'su Jim Ryan.

CNET ile yapılan bir röportajda Jim Ryan’a gelecek PlayStation konsolunun Sony’nin son konsolu olup olmayacağı soruldu. Jim Ryan’ın cevabı ise “Aslında bilmiyorum” oldu. 

Video oyunları gibi gelişmelerin öngörülmesi zor bir endüstride, gelecekte neler olabileceğini bilmek neredeyse imkânsız. Çoğu insan, PlayStation 4’ün son konsol olacağını düşünüyordu ancak 96 milyon satış rakamından sonra bu düşüncenin durumdan uzak olduğunu gördük fakat geleneksel konsolların sonunun gelip gelmediği sorusu; dijital ve bulut tabanlı oyunların yükselişe geçmesiyle tekrardan gündeme geliyor. 

Sony, gittikçe artan dijital dünyaya kendini hazırlarken Ryan, “Dünyanın beş yıl içerisinde neye benzeyeceğini kim bilebilir?” ifadesini kullandı. Sony’nin hâlihazırda PlayStation Now adında bir oyun yayınlama servisi var ancak Sony, PS5 ile birlikte bu servise daha çok odaklanacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.playstationlifestyle.net/2019/06/05/playstation-ceo-unsure-if-ps5-is-last-traditional-consoel/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=playstation-ceo-unsure-if-ps5-is-last-traditional-consoel
7
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
1
1
0