Plüton’u Geçen New Horizon, Bu Sefer De Garip Bir Kırmızı Cisme Doğru Yaklaşıyor!

0
0
0
0
0
NASA’nın New Horizon uydusu Plüton’u geçmesinin ardından oldukça garip ve büyük kırmızı bir cisime doğru yaklaşıyor.

Gezegen mi değil mi, cüce gezegen mi tartışmalarının sürdüğü Plüton’un oldukça yakınından geçerek bizlere en net fotoğrafları yollayan NASA’nın New Horizon uydusu, yolcuğunun Kuiper Kuşağı kısmına geçti.

Neptün’ün yörüngesi ve Plüton’dan sonraki evrenin adı olan Kuiper Kuşağı’nda ilk rast geldiği garip cisim olan MU69 ile karşılaşmak için bu kırmızı cisme doğru yaklaşmaya devam eden New Horizon, cisme ait net bir görsel paylaştı.

Yukarıda görebileceğiniz gök cisminde elde edilen bilgilere göre ise 45km çapında olan bu cisim, Plüton’dan ortalama olarak 2.6 milyar kilometre daha uzakta yer alıyor. Buradan yapılan hesaplamalara göre ise New Horizon’un bu MU69 gök cismine ulaşması tahminen 1 Ocak 2019’da olacak. Yani daha vakit var.

Dünya’nın Güneş’e olan uzaklığına göre 43.3 kat daha uzakta kalan MU69, Plüton ve onun uydusu olan Charon’dan daha kızıl renkte olduğu görülüyor.

Evrenin “Klasik Kuiper Kuşağı Cismi” olarak bilinen MU69, bu nedenle Güneş Sistemi’nin en eski gök cisimlerinden biri olabilir. Bakalım New Horizon bu cisme yaklaştıkça ne gibi detaylar öğreneceğiz ve en önemlisi Plüton’dan çok daha yakın bir şekilde yanından geçeceği tarih olan 1 Ocak 2019’dan sonra karşımıza çıkacak fotoğraflarda neler olacak. Merakla ve heyecanla bekliyoruz.

Kaynak : http://www.nasa.gov/feature/new-horizons-possible-clouds-on-pluto-next-target-is-reddish
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0