Pokemon GO, Ağustos Ayının En Çok Kazanan Mobil Oyunu Oldu

19
6
5
3
2
Pokemon GO, hâlâ büyük bir kitle tarafından oynanmaya devam ediyor. İlk çıktığı 2016 yılında büyük ses getiren oyun o tarihten sonraki en çok kazancını geçtiğimiz ay yaptı.

Pokemon GO, 2016 yılında ortaya çıktığında büyük bir patlama yapmıştı. Oyunu oynayanlar adeta sokaklara dökülmüş ve Pokemon avına çıkmışlardı. O dönemlerde haber kanalları bile Pokemon avlamak için sokaklarda bekleyen oyuncuları haber yapmıştı. Uzun bir süre mobil oyun listelerinde zirvede kalan oyun, geçtiğimiz dönemlerde düşüş yaşadı.

Pokemon GO, geçtiğimiz ay 176 milyon dolar kazanç sağladı

Eğer hâlâ Pokemon GO oynayan var mı diye düşünüyorsanız size cevabımız evet olacak. Pokemon Go’nun 2016’daki süksesi zaman içerisinde normale dönse de oyun yoluna hâlâ iyi bir şekilde devam ediyor. Pokemon GO, bu ay oyunun çıktığı aydan sonraki en iyi gelirini elde etti. Pokemon GO, geçtiğimiz ay tam 176 milyon dolar kazanç elde etti.

pokemon go

SuperData’nın dünya çapındaki aylık dijital kazanç raporuna göre bu durumun sebebi, mobil oyunun artık etkinliklere odaklanması. Uzun zaman sonra mobil oyun sıralamasında liderliğe oturan Pokemon GO, geçtiğimiz ay zirvede olan Honor of Kings’i geride bıraktı. Pokemon GO’nun geleceği hakkında birçok söylenti mevcuttu, ancak görünen o ki Pokemon GO hiçbir yere gitmiyor, en azından kazandığı paralar bunu gösteriyor. Oyunun yapımcısı Niantic, Harry Potter: Wizards Unite oyununa odaklanmış olsa bile Pokemon sevenlerini mutlu etmeye devam ediyor.

SuperData’nın açıkladığı listenin devamına bakacak olursak ise, konsollar için birinci sırayı Fortnite alıyor. İkinci sırayı Call of Duty: Black Ops IIII alırken, üçüncü sırada ise fenomen haline gelmiş olan GTA 5 yer alıyor. PC tarafında ise Dungeon Fighter Online ilk sırayı alırken, League of Legends ikinci sırayı aldı. Geçtiğimiz ay çıkan Warcraft ise üçüncü sırada kendisine yer buldu.

Kaynak : https://www.dualshockers.com/pokemon-go-best-month-since-2016/
19
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
19
6
5
3
2