Pokemon Go'nun Başarısı Ubisoft'u Harekete Geçirdi

0
0
0
0
0
Ubisoft CEO'su Yves Guillemot arttırılmış gerçeklik tabanlı bir oyun üzerine çalıştıklarını açıkladı.

Arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojisi uzun zamandır geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilirken hayatımıza girmeye başladı. Aslında uzun süredir karşımıza çıkan arttırılmış gerçeklik teknolojisi doğru kullanılamadığı için bir türlü etkili olamıyordu.

Günümüzde VR (sanal gerçeklik) endüstrisinin ortaya çıkmasıyla tekrar kendinden söz ettiren arttırılmış gerçeklik, daha VR ile bir arada kullanılmadan Pokemon Go oyunu sayesinde hızlı bir şekilde ses getirdi.

Pokemon Go'da arttırılmış gerçeklik teknolojisinin doğru bir şekilde kullanılmasıyla oyun günümüzde akıllı cihazlardan bile daha çok konuşulur hale geldi. Pokemon Go'nun bu etkisini farkeden oyun şirketleri ise arttırılmış gerçeklik tabanlı oyunlar üzerine yoğunlaşmaya başladı. Bu oyun şirketlerinden en hızlı davranan Ubisoft ise AR (arttırılmış gerçeklik) tabanlı yeni bir oyun geliştirdiklerini açıkladı.

"Pokemon Go gibi olmayacak"

Ubisoft CEO'su Yves Guillemot yaptığı açıklamada oyunun arttırılmış gerçeklik teknolojisini kullanacağını ancak Pokemon Go ile benzer olmayacağını söyledi. Yine de Pokemon Go olmasa birçok şirket arttırılmış gerçekliğin bu kadar ses getireceğini öngöremiyordu. Bu nedenle Ubisoft'un bu kararının Pokemon Go ile dolaylı da olsa ilgili olduğu ortada.

Ubisoft'un oyunu başarılı olabilecek mi?

Daha önce Pokemon Go'nun yapımcısı Niantic şirketi başta olmak üzere birçok arttırılmış gerçeklik teknolojisinden faydalanan oyun denenmiş ancak başarılı olamamıştı. Pokemon'un geçmişten gelen etkisi ve gerçekten insanları günlük dünyaya bir şekilde dahil etmesi Pokemon Go'nun başarılı olmasını sağladı. Henüz Ubisoft oyunuyla ilgili net bir karar almış değil, sadece çalışmalar yürüteceğini söylüyor ancak bir daha Pokemon Go etkisi yaratacak bir oyunun yapılması her açından zor görünüyor. Tabii Ubisoft'un oyununu görmeden bu yorumu yapmak için daha erken.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0