Razer'ın İnanılmaz Bir Pil Ömrüne Sahip Basilisk Oyuncu Fareleri Duyuruldu

9
2
2
0
0
Razer ergonomik Basilisk oyun faresinin iki kablosuz versiyonunu duyurdu: Basilisk Ultimate ve Basilisk X Hyperspeed. Fareler neredeyse aynı görünüyor ama biri 149 dolarken diğeri 59 dolar değerinde.

Basilisk Ultimate, Razer’ın daha fazla özellik ve LED isteyen insanlar için üretilmiş birinci sınıf farelerinden biri. Diğer seçenek olan Basilisk X Hyperspeed, Bluetooth ve 2,4 GHz kablosuz bağlantıyı destekleyen sağlam ve rahat bir fare ve gerçekten de inanılmaz bir pil ömrüne sahip.

Basilisk X Hyperspeed özellikler açısından daha orta seviye bir fare ancak 59 dolarlık (340 TL) fiyatıyla hem oyuncular hem de oyuncular olmayanlar için çok popüler bir seçenek haline gelebilir.

Razer Basilisk Ultimate bize neler sunuyor? 

Razer basilisk ultimate

Oyuncuların, ayarlanabilir dirençli kaydırma tekerleği, 11 programlanabilir düğmesi, altta daha yumuşak bir harekete olanak tanıyan, PTFE (politetrafloroetilen) diğer adıyla teflondan yapılmış pedleri ve 20.000 DPI algılayıcısı ile takdir edilesi özelliklere odaklanıyor. Ultimate ayrıca ayarlanabilir kalkış ve iniş mesafelerine sahip; böylece imleciniz bir oyun sırasında istemeden kaymaz. Ayrıca Ultimate’in şarj başına 100 saate kadar pil ömrü bulunuyor.

Hiçbir zaman pilinizin bitmesi yüzünden sıkışmak istemezseniz, Razer 169 dolara (973 TL) bir manyetik şarj dock paketi sunuyor. Hem dock hem de fare, Razer'ın Synapse yazılımını kullanarak istediğini gibi değiştirebileceğiniz Chroma LED aydınlatma ile kaplanmıştır. Dock, ayrıca satın alındığında 50 dolara (288 TL) mal oluyor.

Razer Basilisk Ultimate

Ultimate, dock'a veya bilgisayarınıza takılabilen 2,4 GHz dongle ile birlikte geliyor; ancak kutudaki Micro USB kablosu ile şarj olurken kablolu bir fare olarak da kullanabiliyorsunuz. Razer’ın ambidextrous Viper’ına benzer şekilde, kablo ile kullanırken ve fareyi dolaştırırken mousepad’inize takılmaması için tasarlanmış “Speedflex” örgüsü bulunuyor.

Razer’ın daha ucuz faresi Basilisk X Hyperspeed neler sunuyor?

Razer Basilisk X Hyperspeed

59 dolarlık (340 TL) fiyat etiketinin sizi aldatmasına izin vermeyin. Basilisk X Hyperspeed 16.000 DPI sensöre ve seçkin bir düğme seçimine (6 adet) sahip. Ultimate gibi, X Hyperspeed de elde oldukça rahat hissediliyor. Her iki farenin de oyun performansı, neredeyse aynı gibi görünüyor. Bu yüzden sadece DPI ayarını büyük ve kapsamlı hareketlere izin verecek şekilde ayarlamaya izin veren mousepad’i olanlar, Ultimate'e daha fazla para harcamayı gerektiren küçük farklılıklar görebilir.

Razer Basilisk X Hyperspeed

Basilisk X Hyperspeed sadece bir adet DPI switcher'a sahip ve LED'leri yok. Basilisk X Hyperspeed'in daha pahalı olan kablosuz seçeneğinden daha iyi olan özelliği tek bir AA pil ile mükemmel pil ömrü. Razer'a göre, pil ömrü 2,4 GHz kablosuzda 285 saate kadar veya Bluetooth açıkken 450 saate kadar değişiyor. Her iki iddia da tek bir AA pil için inanılmaz ve görünüşe göre bitmesi haftalar sürebilir.

İkisi arasında bir seçim yapmak gerekirse, Basilisk Ultimate daha hassas bir sensöre, daha fazla düğmeye, ince ayar yapılabilen bir kaydırma tekerleğine ve diğer Razer çevre birimleri ile senkronize etmek için Chroma LED'lere ihtiyaç duyanlar için daha iyi bir seçim olacaktır. Ancak bunlardan herhangi birine ihtiyacınız yoksa Razer'ın 59 dolarlık (340 TL) faresi çoğu insan için oldukça yeterli olacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/6/20947669/razer-wireless-basilisk-gaming-pc-mouse-ultimate-x-hyperspeed-battery-life-price
9
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
2
0
0