Realme 5'in Kamerasına Dair Bazı Detaylar Ortaya Çıktı

9
0
0
0
0
Realme’nin yeni telefonun adı artık netlik kazandı ve “Realme 5” olacağı doğrulandı. Ayrıca şirket yeni telefonlarına dair birkaç detayı da Weibo üzerinden paylaştı.

Realme CEO'su Madhav Sheth, gelecek cihazlarının isimlerini Twitter hesabının adını değiştirerek duyurmasıyla biliniyor. Daha önce Realme X’i de Twitter adını “Madhav X” yaparak duyuran CEO, Realme’nin yeni telefonunun adını da aynı şekilde duyurdu. Sheth, dün Twitter ismini “Madhav ‘5’ Quad” olarak güncelledi ve Realme’nin yeni telefonunun isminin Realme 5 olacağı kesinlik kazandı.

Madhav Sheth Realme 5

Peki neden Realme 4 olmadı? Herkes yeni telefonun adının Realme 4 olacağını bekliyordu. Ancak “4” rakamı Çin topraklarında uğursuz sayıldığından şirket bu sayıyı atladı ve yeni telefonuna Realme 5 adını verdi. Hatırlayacak olursak benzer bir yolu OnePlus da izlemiş ve Oneplus 3T'den sonra doğrudan OnePlus 5'e geçmişti.

Bugün de şirket Weibo üzerinden 64 MP’lik canavara dair yeni detaylar paylaştı.

Realme 5, Samsung ISOCELL Bright GW1 sensöre sahip olacak. Ayrıca telefon GW1 sensörüne sahip ilk telefon olacak. Sensör 1/1.7 inç boyutlarında ve 0,8 μm piksel boyutuna sahip.

Realme 5

Şirketin paylaştığı resimlere göre yeni kamera çok daha fazla detaya hakim olabilecek. Bir resim kırpıldığında ya da bir resme yakınlaştırıldığında resmin kalitesi en az düzeyde bozulacak. Dolayısıyla resim daha net gözükecek.

İkinci kamera süper geniş açı özelliği sağlayacak ve 119 derece görüş açısıyla birlikte f/2,2 açıklığa sahip olacak. Üçüncü kamera ise 4 cm mesafeden oldukça detaylı fotoğraflar çekmenizi sağlayacak makro lense sahip olacak.

Tasarım konusunda ise, telefonun Realme 3 Pro’nun iki sarı çembere sahip kamera tasarımına sahip olacak.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/realme_5_fourcam_setup_detailed-news-38561.php
9
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
0
0
0
0