Netflix'te Yayınlanacak Resident Evil Dizisi Hakkında Hayranların Görmek İsteyeceği 8 Şey

28
15
1
0
0
Oyunların, beyaz perdeye ve TV dizilerine uyarlanması trenine son katılan isimlerden bir tanesi de Resident Evil oldu. Korku oyunları denilince akla ilk gelen isimlerden olan Capcom yapımı Resident Evil, sinemadan sonra Netflix’e de yolunu buluyor.

Hayatına 1996 yılında başlayan Capcom’un Resident Evil oyunu, kısa süre içerisinde parladı ve oyun endüstrisinin korku türündeki başyapıtlarından bir tanesi olmayı başardı. Oyunları, filmlere ve dizilere uyarlama trendinin yükseldiği şu günlerde Resident Evil’ın da tekrar uyarlanması çok da sürpriz olmazdı ki Netflix de Resident Evil’ın baz alındığı bir seri üzerinde çalıştıklarını onayladı.

Resident Evil, daha önce Milla Jovovich’li bir film serisine de uyarlanmış ancak filmin gittiği nokta ve markanın korku, hayatta kalma ögelerinden kopması hayranları mutlu etmemişti. Daha önce verilen bir röportajda Netflix’in “var olan mitolojiyi derinleştireceği” söylenmişti. Serinin, şu an için hangi hikayeyi takip edeceği bilinmiyor olsa da hayranların Netflix uyarlamasından beklediği bazı şeyler var:

Resident Evil'in Netflix uyarlamasından beklenenler

Hayatta kalma ve korku teması

Resident Evil’ın ilk birkaç oyununun başarıyla yaptığı şey buydu aslında. Oyun, bu türün yaratıcısı olmasa da karakteri, verilen her kararla birlikte tehlikeye atarak oyunun tansiyonunu yükseltmek oldukça başarılı olduğu bir alandı. Ayrıca Capcom’un; mühimmatı, oyun kayıtlarını ve can doldurma eşyalarını sınırlaması da oyundaki gerilimi bir üst seviyeye çıkarmıştı.

Tabii ki bu tarz mekaniklerin tamamıyla bir diziye aktarılması mümkün değil. Ancak Netflix, kahramanları çok güçlü yapmayarak ve düşmanları daha fazla tehditkâr yaparak bu hissi izleyicisine de yaşatabilir.

Malikâne olayı

Resident Evil, Spencer Malikanesi

İlk Resident Evil oyunu, kötü şöhretiyle de bilinen Spencer Malikânesi’nde geçiyordu ve şüphesiz ki Resident Evil’ın da en saf formu buydu. Oyundaki, hayata kalma ve korku hissiyatını başarılı bir şekilde yansıtabilmek için bu malikâne Netflix için de oldukça isabetli bir seçim olabilir.

Oyunun yan hikâyeleri

Resident Evil, oldukça fazla miktarda arka plan hikâyeleri olan bir oyun ve oyunun dünyasını genişleten bu hikâyeler seyirciye de oldukça başarılı bir şekilde aktarılabilir. Örneğin tıpkı Resident Evil Outbreak’te olduğu gibi Raccoon Şehri’nin sakinlerinin ve polis memurlarının hikâyelerine odaklanılabilir. Resident Evil’ın zengin tarihi düşünüldüğünde Netflix’in önünde değerlendirebileceği oldukça fazla seçenek bulunuyor.

Oyunlara referanslar

1996 yılında çıkan bir oyun ve 23 yıllık bir tarihe sahip. Bu marka altında birçok oyun çıktı ve bu oyunların neredeyse her birinde hayranların aklında iz bırakan anlar oldu. Dizinin bu tarz anlara referanslar vermesi veya oyunun sıkı hayranlarının fark edebileceği “easter egg”ler bırakması, hayranları diziye çekebilecek oldukça güzel bir hamle olur doğrusu.

Oyun karakterlerinin doğru tasviri

Resident Evil Leon

Uyarlamada yer alacak olan karakterlerin direkt olarak oyunlardan alınıp alınmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak eğer ki Netflix, oyundaki karakterleri uyarlamaya da dahil etmek isterse kesinlikle filmlerin yaptığı şeyi yapmaması gerekiyor. Dizide yer alacak olan karakterlerin sadece dış görünüşleri ya da fiziksel özellikleri değil karakteristik özellikleri ve arka plan hikayeleri de oyundaki karakterlere sadık olmalı.

Oluşturulacak evren

Raccoon City

Deadline’da yer alan bir habere göre seri, T Virüsü salgınıyla tahrip edilmiş bir dünya üzerinde geçecek. Ancak bu kıyamet sonrası dünya tasviri daha önce The Walking Dead gibi oldukça başarılı bir yapımda aktarıldı. Dolayısıyla dizinin de tıpkı oyunlardaki gibi bu virüsü kısıtlı bir alanda tutmaya çalışmak üzerine bir hikâye kurması çok daha yerinde bir karar olur gibi gözüküyor. Umbrella Şirketi’nin sırlarını açığa çıkarmanın yanı sıra BSAA (Biyoterörizm Güvenlik Değerlendirme İttifakı) gibi organizasyonların hikâyelerine de odaklanılabilir.

Yaratıklar

Resident Evil, Licker

Resident Evil, zombiler gibi klasikleşmiş yaratıkların yanı sıra “licker”lar ya da “tyrant”lar gibi yeni yaratıkları da korku severlere tanıtmıştı. Filmde ise Nemesis ve The Executioner gibi yaratıkları görebilmiştik. Dolayısıyla yeni uyarlamada oyunlarda görülen çeşitli yaratıkların yer alması oldukça ilginç olacaktır.

Kötü karakterler

Resident Evil, Ada Wong

Resident Evil’ın kötü karakterlerinin, oyunun kahramanları kadar popüler olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Hiç şüphesiz ki kahramanların karakterlerine ışık tutmak ve karakteri derinleştirmek ilginç olacaktır ancak Albert Wesker, Ada Wong, Ozwell E. Spencer ve hatta Albert Ashford gibi kötü karakterleri görmek de oldukça ilginç olabilir.

Sizin Resident Evil uyarlamasından beklentileriniz neler? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://gamerant.com/resident-evil-netflix-8-things-want-see/
28
15
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
15
1
0
0