Rio Olimpiyatları’ndaki Atlama Havuzunun Rengi, Bir Günde Maviden Yeşile Döndü!

0
0
0
0
0
Rio Olimpiyatları’ndaki Atlama Havuzunun Rengi, Bir Günde Maviden Yeşile Döndü!
Rio Olimpiyat Oyunları Kadınlar 10 Metre Senkronize Atlama finalinde kullanılan havuzun rengi, bir günde maviden yeşile döndü.

Rio Olimpiyat Oyunları’nı takip edenler, bir havuzun bir gün arayla iki farklı renge büründüğünü fark etmişlerdir. Bir gün önce erkek atlama finalinde mavi olan havuzun rengi, sonraki gün düzenlenen kadınlar atlama finalinde yeşil olunca tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Aşağıdaki tweet’te gördüğünüz üzere havuzun renginin mavi kalmasının sebebi, yeşil rengindeki havuzun sıcaklığından 5 -10 derece daha sıcak olması olarak açıklandı. Rio 2016 sözcüsü Mario Andrada ise havuzdaki renk değişimine alglerin üremesinin sebep olduğunu, bunun da sıcaktan ve rüzgarın olmamasından kaynaklandığını belirtti. Sporcular için herhangi bir sağlık riskinin oluşmadığını söyleyen Andrada, “Bütün kimyasal testleri yaptık, havuz bugün yeniden mavi olacak” dedi.

Uzmanlar, sudaki bu renk değişiminin havuzun bakımındaki bir hatadan ya da eksiklikten kaynaklanabileceğini belirtirken alglerin tek başına bir tehdit oluşturmadığını fakat eğer bir güvenlik açığı varsa bunun başka tehlikeler oluşturabileceğini belirttiler. Reading Üniversitesi’nden mikrobiyolog Nathaniel Storey ise “Atlama havuzundaki yeşil rengin iki ana nedeni olabilir: İlki algler, ikincisi de suda bakır bulunması” açıklamasında bulundu.

Aşağıda da konuyla ilgili atılmış birkaç komikli tweet paylaştık.

Bataklıktan farksız olan Rio’daki dalış havuzundan Shrek’in çıkmasını bekliyorum.

Her zaman havuza dalmadan önce duş alınması gerektiğini söylemişimdir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0