Rockstar Games Social Club ile Oyun Almak Neden Mantıklı?

15
6
4
2
1
Rockstar kendi oyun mağazası olan Games Launcher’ı kullanıcılara sundu ve çeşitli kampanyalar ile tanıtımını gerçekleştirdi. Fakat Games Launcher adındaki oyun mağazasından yararlanmak için bir Rockstar Games Social Club üyeliği şart. Bu üyeliğin avantajları ve Games Launcher hakkında daha fazla bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Internet hızının bugünkü seviyelere gelmesi ile birlikte, oyun sektöründe dijital satışların artmasının önünü açıldı. Eskiden sadece diskler şeklinde satılan birçok oyunun artık dijital olarak da internet üzerinden indirilebilir durumda olduğunu görebiliyoruz. Üreticiler açısından maliyeti daha az olan dijital oyunlar son kullanıcıya da daha uygun bir fiyattan ulaştığı için geleneksel disklere oranla daha cazip gelmekte.  

Dijital oyun satışlarının artması ile oyun şirketleri kendi online mağazalarını açmaya başladılar. Steam tarzı kimi şirketler farklı geliştiricilerden oyunlar satarken Ubisoft tarzı bazı şirketler ise sadece kendi geliştirdikleri oyunları satmayı tercih etti. 

Rockstar ise bir Rockstar Games Social Club üyeliği üzerinden kullanabileceğiniz hem bir oyun istemcisi hem de bir online mağaza görevi gören Rockstar Games Launcher’ı piyasaya sürdü. Diğer oyun mağazalarından farklı olarak, Rockstar Games Launcher desteklenen oyunlar için bulut kayıt sistemini kullanırken aynı zamanda tüm oyunları otomatik olarak güncel tutmakta.

Rockstar Games Launcher ve Social Club kullanmanın avantajları nelerdir?

2008 yılında Grand Theft Auto  4 ile hayatımıza giren Rockstar Games Social Club o günden beri multiplayer deneyimi yaşamak isteyen Gta oyuncuları için zorunlu tutulan bir servis. Rockstar Games Social Club sayesinde oyundaki hayatınızda da bir sosyal medya kullanıcısı haline geliyorsunuz. Bir sosyal medya platformu olarak kullanılan Social Club oyunculara oyun içi görselleri hatta selfileri paylaşma imkanı vermesinin yanında oyuncular için sosyal bir ortam kurmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz günlerde ise, Rockstar firması kendi oyun mağazası olan Rockstars Games Launcher’ı kullanıcıların beğenisine sundu. Kullanıcıların ilgisini bu oyun mağazasına çekmek isteyen şirket artık efsaneleşmiş bir oyun olan Gta San Andreas’ı kullanıcılara  belirli bir süre için ücretsiz olarak dağıttı. 

Rockstar bununla da yetinmeyip, pc versiyonu çıkan Red Dead Redemption 2’nin ön satışı için hediye oyun kampanyası başlattı. Red Dead Redemption 2’yi ön sipariş olarak satın alan oyunseverler, belirlenen Rockstar oyunlarından bir tanesini ücretsiz olarak bilgisayarlarına  indirebildiler.

Gta San Andreas’in ücretsiz verilmesinden sonra Red Dead Redemption 2’nin de yanında hediye oyunlarla geliyor olması, Rockstar’ın bu kampanyalara devam edeceğini gösteriyor. Özellikle şu an yapım aşamasında olduğu düşünülen Grand Theft Auto VI oyunun satışa çıkması ile birlikte Gta IV gibi oyunlar için de benzer kampanyaları görebiliriz.

Games Launcher hangi oyunlara sahip?

Grand Theft Auto V:

17 Eylül 2013 yılında ilk olarak Playstation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülen Grand Theft Auto V daha sonra 18 kasım 2014 tarihinde Playstation 4 ve Xbox One için grafikleri geliştirilerek tekrardan piyasaya sürülmüştür. 

Son olarak ise 2015 yılında Windows için çıkarılan oyun Kasım 2017 itİbariyle 85 milyon satışa ulaşarak ABD’de en çok satılan ve kar edilen oyun unvanını kazanmıştır.Games Launcher üzerinden Rockstar Games Social Club üyeliğinizi kullanarak satın alabileceğiniz Grand Theft Auto V 169 TL’lik satış fiyatına sahip.

Red Dead Redemption 2:

İlk oyunu olan Red Dead Redemption’ın piyasaya çıkışından tam 9 sene geçti, ve nihayet oyunseverler Red Dead Redemption 2’yi bilgisayarlarında da oynayabiliyorlar. Games Launcher üzerinde Ultimate ve Speacial Edition şeklinde iki farklı sürümü bulunan oyun farklı fiyatlardan satılmakta. Ultimate edition fiyatı 379 tl olan oyun Special edition olarak ise 299 tl’ye satılıyor.

Grand Theft Auto San Andreas:

Grand Theft Auto serisinin bir parçası olan oyun 2005 yılında piyasaya sürülmüştür. Kaliforniya ve Nevada eyaletleri baz alınarak oluşturulan San Andreas bölgesinde geçen oyun öncüllerine göre birçok yenilik ile gelmekteydi. Games Launcher uygulamasını indiren kullanıcılar için kısa bir süreliğine ücretsiz olan oyun şu an için 24 tl üzerinden satılıyor. 

Grand Theft Auto Vice City:

Birçok oyuncu için Grand Theft Auto’yu GTA yapan oyundur Vice City. Çıktığı günden beri gönüllerde taht kuran oyun hala sosyal medyada çeşitli görsellerle gündemde kalabilmekte. Özellikle nostalji yaşamak isteyen oyunseverler için Grand Thet Auto Vice City’nin Games Launcher fiyatı sadece 18 tl.

Grand Theft Auto 3:

İlk olarak 2001 yılında Playstation 2 için çıkan oyun, Gta serisinin üçüncü şahıs perspektifinden oynanan ilk oyunu olması sebebiyle oyunseverlerin gözünde önemli bir yere sahiptir. Games Launcher’daki güncel fiyatı 18 TL olan bu oyun, Liberty City’de nostalji yaşamak isteyen ya da daha önce oynama imkanı bulamamış oyucular iyi bir seçenek.

Bully: Scholarship Edition:

2008 yılında bir okul zorbasını ana karakter olarak karşımıza getiren Bully, oynaması son derece zevkli bir oyundu. Gta serisine benzer mekaniklere sahip olan oyun, geçtiği okul ortamı ve sulu mizahı ile kendi çizgisini oluşturuyordu. Rockstar’ın mağazası olan Games Launcher’da ise güncel fiyatı 24 TL.

L.A. Noire: The Complete Edition:

Çıktığı ilk dönem son derece iyi bir başarı yakalayan L.A Noire, Rockstar Games’in sunmuş olduğu bir dedektiflik oyunudur. 2011 yılında satışa sunulan oyun sahip olduğu inovatif yüz yakalama teknolojisi ile adından oldukça bahsettirdi. Şu anki fiyatı 49 TL olan oyunu Games Launcher üzerinden satın alıp oynamaya başlayabilirsiniz.

Max Payne 3 The Complete Edition

Max Payne serisinin son oyunu olan Max Payne 3 2012 yılında satışa çıktı. Oyunseverler tarafından oldukça sevilen oyun Social Club üyeliği ile multiplayer olarak da oynanabilmekte. Güncel fiyatı 55 TL oyun Games Launcher üzerinde satışta. 

Hediye oyunlar dışında Rockstar Games Launcher’dan oyun satın almak ne kadar mantıklı?

Bir bilgisayar oyunu satın almak istediğinizde, ilk olarak karşınıza çıkan seçenek dijital mı yoksa disk şeklinde mi oyunu almak istediğiniz olacaktır. Dijital olarak da disk olarak da alınan oyunların farklı avantajları var. Örneğin oyunların genelde dijital versiyonları daha uygun fiyattan satılırken, disk versiyonların maliyeti daha yüksektir. Aynı zamanda dijital oyun satın alarak oyunu çıkış tarihinden önce indirebilir ve oyun çıktığında disk kopyasını beklemek zorunda kalmazsınız.

Dijital olarak satın almaya karar veren oyuncular ise satın alacakları web siteleri ya da online mağazaları iyi araştırmak zorunda. Oyunun nerede daha ucuz olduğunu dönemlik yapılan indirimler belirliyor. Örneğin Grand Theft Auto V oyununu Games Launcher üzerinden almak istediğinizde fiyatı 169 tl iken, Steam mağazasında aynı oyunu %50 indirimli bir fiyata bulabiliyorsunuz.

Dönemlik yapılan indirimleri ve hediye oyunları düşündüğümüz zaman, Games Launcher ve bir Social Club üyeliğine sahip olmak fena fikir değil gibi gözüküyor. Özellike Rockstar firmasının bu alana yeni girmesi, firmayı gelecek oyunlarla birlikte farklı ve yeni kampanyalar düzenlemeye itecektir. Bu da oyunseverler için olumlu bir gelişme olarak ortaya çıkacaktır.

15
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
6
4
2
1