RTÜK’ün Yeni Yetkilerine Karşılık Netflix’ten İlk Açıklama

534
38
15
12
5
RTÜK'e çevrimiçi dizi ve film platformlarını denetleme yetkisinin verilmesinin ardından Netflix'in ilk açıklaması geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Netflix sözcüsü, konuyu yakından takip ettiklerini ve Türkiye'de hizmet vermeye devam etmek istediklerini söyledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle birlikte RTÜK'e, çevrimiçi dizi ve film platformlarını denetleme yetkisi verildi. Bu yetkiyle birlikte RTÜK; Netflix, BluTV ve puhutv gibi platformlar üzerinde söz sahibi olacak ve gerektiği durumlarda bu platformlara erişim engeli getirebilecek.

Şimdiyse dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarından Netflix, bu yönetmelikle ilgili ilk açıklamalarını yaptı. Netflix'in açıklamaları, fazlasıyla dikkat çekici detaylar içeriyor.

netflix türkiye

Bir Netflix sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye'nin Netflix için çok önemli bir pazar olduğu ifade edildi. RTÜK ve BTK'nın düzenlemesini yakından takip ettiklerini ifade eden Netflix sözcüsü, yetenekli Türk oyuncularla birlikte film ve dizi yapmaya devam etmek istediklerini, platforma üye olan kullanıcıların bu içeriklere kolayca erişebilmelerini sağlamaya devam etmek istediklerini söyledi.

Netflix sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda kesin bir dilin kullanılmaması, Netflix'in Türkiye'den çekilip çekilmeme konusunda kararsız olduğunu düşündürüyor. İlerleyen süreçte, neler olup biteceğini hep birlikte görebileceğiz. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201908011039819277-rtukun-internet-yayini-duzenlemesini-degerlendiren-netflix-sozcusu-yakindan-takip-ediyoruz/
534
38
15
12
5
Emoji İle Tepki Ver
534
38
15
12
5