Sahte Haberlerle Mücadele Edeceğiniz Kickstarter Oyun Projesi: Misinformer

16
3
0
0
0
Sahte haberlerle dolup taşan internet dünyasında neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamak gittikçe zorlaşıyor. Buradan yola çıkarak insanların sahte haberleri tespit edebilmesini kolaylaştırmak isteyen bir geliştirici, oyuncularını bir gazeteci yerine koyarak gazeteciliğin nasıl işlediğini görmelerini sağlayan yeni bir oyun geliştirme fikri ortaya attı. Geliştirme sürecine devam edilen oyun, Kickstarter'da destek toplamaya devam ediyor.

Günümüzde internetin olmadığı yer yok denecek kadar az. İnternetin bu kadar yaygınlaşması ve dolayısıyla herkesin iletişim kurabildiği bir platform hâline gelmesi, sosyal açıdan birkaç kötü sonucu da beraberinde getirdi. Bu sonuçlardan birisi de yalan haberler.

Oyuncularına yalan haberleri diğer haberlerden ayıklama ve o haberdeki tezleri çürütme becerisi aşılamak isteyen bir oyun, Kickstarter üzerinden destek topluyor. “Misinformer” adı verilen oyun, araştırmacı gazetecilik girişimi “Point”i yöneten Jay McGregor tarafından geliştirildi.

Misinformer

Misinformer’ın ana fikri, oyuncuya bir komployu çökertmeye çalışan gazeteci rolünü vermek. Oyuna, bir forumda moderatör olarak başlıyorsunuz ancak yaklaşan seçimlerin etkisiyle oluşan bir komplo haberiyle her şey değişiyor. Suçluyu ortaya çıkarmak ve komployu çökertmek zorundasınız.

Oyun, yalnızca bir akıllı telefon arayüzünde işleniyor. Dolayısıyla bu, Misinformer'ın metin tabanlı bir oyun olacağını gösteriyor fakat geliştirici, oyunun sürekli güncel kalmasını planlıyor. Point’in YouTube kanalında yayınlanan herhangi bir haber, hikâyeleştirilerek indirilebilir içerik olarak da oyuna eklenecek. Yani gerçek haberleri yönetecek, bu haberlerin nasıl ortaya çıkartıldıklarını kolayca inceleyebileceksiniz.

Oyunun geliştirilme sürecinin Aralık ayına kadar biteceği tahmin ediliyor. Herhangi bir oyun, Kickstarter’da istediği desteği toplasa bile yayınlanma garantisine sahip değil. Geliştiriciyi desteklemek ya da oyunun detaylarını yakından incelemek için bu bağlantıya tıklayarak oyunun Kickstarter sayfasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/07/26/kickstarter-journalism-game-point/
16
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
0
0
0