Spider-Man Oyunlarının Zamanla Ne Kadar Geliştiğini Gösteren Video

14
4
3
2
0
Spider-Man Oyunlarının Zamanla Ne Kadar Geliştiğini Gösteren Video
Eski ve yeni oyunlar arasındaki farklar, her zaman çarpıcı olmuştur. Bundan 10 ya da 20 sene önceki bir oyuna dönüp bakıldığı zaman sektörün ne kadar değiştiğini ve geliştiğini anlamak mümkün. Bu konuda bir inceleme, eski ve yeni Spider-Man oyunları arasında yapıldı.

Video oyunları, özellikle 90’lardan sonra günümüze kadar olan dönemde inanılmaz bir atlama gerçekleştirdi. Eski stil oyunlar günümüzde hâlâ ilgi çekiyor olsa da teknolojide yaşanan büyük gelişmeler, bütün oyunları etkiledi. Bu oyunlar arasında Marvel oyunları, en çok değişim geçirenlerden. Bu oyunlar eski hâllerine göre oldukça farklı görünüyor ve oynanış anlamında da küçümsenemeyecek kadar büyük değişimler yaşanmış durumda. Aradaki farkı daha iyi anlamak için Reddit üzerinde paylaşılan, 2018 yılında PS4 özel oyunu olarak çıkan Marvel’s Spider-Man: The Video Game ve 1991 yılında Sega System 32 özel oyunu olarak çıkışını yapan Spider-Man The Video Game oyunlarının karşılaştırıldığı videoyu izleyebilirsiniz.

[Video] [Spider-Man] 1991 VS 2018 from r/PS4

Videoda görülebildiği üzere eski Spider-Man oyunları, dönemin oyunlarına oldukça benzeyen bir yapıda ancak üzerine Spider-Man makyajı yapılmış gibi duruyor. Şimdiki Spider-Man oyunları ise bir Spider-Man oyununun nasıl olması gerektiğini gösteren cinsten.

Haksızlık olmasın, eski oyunların döneminde şimdiki Spider-Man oyunlarını üretebilecek bir teknoloji yoktu. Her şeye rağmen Marvel’s Spider-Man oyununda Manhattan’ı New York’un dev gökdelenleri arasında ağ sallayarak gezebilmek müthiş bir deneyim.

Marvel’s Spider-Man, yalnızca PlayStation 4 üzerinden oynanabiliyor ve oyun hâlâ da büyümeye devam ediyor. Oyuna yakın zamanda Spider-Man: Far From Home filminde yer alan kıyafetler eklenmişti. Oyunun PlayStation 5 çıktığı zaman yeniden piyasaya sürülüp sürülmeyeceğiyse henüz bilinmiyor. Bu arada oyun, geçtiğimiz hafta efsane Batman serisini geride bırakarak ABD sınırları içerisinde en çok satan süper kahraman oyunu olmayı başarmıştı.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/07/25/marvels-spider-man-ps4-playstation-video/
14
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
3
2
0