Samsung'un 4 Tarafı Kavisli Telefonunu Gün Yüzüne Çıkaran Patent

35
5
5
3
2
Samsung'un 'Galaxy One' adlı yeni bir akıllı telefon serisi üzerinde çalıştığı iddia edildi. İddianın kaynağı ise, Samsung'un dört tarafı kavisli bir akıllı telefonu gösteren patenti.

Telefon üreticileri, cihazların boyutlarını büyütmeden kullanıcılara daha büyük ekranlar sunabilmek için ekran çerçevelerini olağan en ince haline getirmeye çalışıyorlar. Buna en bariz örnek, şelale ekran tasarımıyla Vivo NEX 3 5G oldu. Nex 3 5G'nin cihazın yanlarına doğru 90 derece kıvrılan ekranı, ekranın yan çerçevelerini tamamen görünmez kılıyor. Ancak yeni bir patente göre Samsung, 'Galaxy One' adında, dört kenarı kavisli ekrana sahip yeni bir telefon serisi üzerinde çalışıyor.

Samsung, yıllardır kıvrımlı ekranlara sahip akıllı telefonlar üretiyor. Ancak yeni patente göre Güney Koreli şirket, kıvrımlı ekranın sadece 2 yanda değil, aynı zamanda üstte ve altta da devam etmesini istiyor ve aşağıda gördüğünüz gibi 3 boyutlu bir ekran üzerinde çalışıyor. Ekranın yuvarlatılmış kıvrımlara sahip dokunmatik yüzeylerinde ek kontroller yer alıyor.

samsung kıvrımlı ekran patenti

Samsung'un yeni patent görüntüleri, akıllı telefonun cihazın her yanına kıvrılan düz bir ekran kullandığını ortaya koyuyor. Yani Samsung Galaxy One serisi akıllı telefon, cihazın neredeyse tamamını kapsayan ekstra geniş bir ekrana sahip. 

Dört taraftan üçü, 90 derecelik bir açıyla kıvrılırken, sadece alt kısımda daha hafif bir kıvrım uygulanıyor. Ek olarak, ekranın üst ve alt kısmında anten bulunuyor. Kıvrılan yüzeylerde muhtemelen kişiselleştirilebilecek bir kullanım alanı yer alıyor.

Elbette bu sadece bir patent ve böyle bir akıllı telefonun en azından yakın bir gelecekte piyasaya sürüleceğinin garantisi yok. Ancak telefon üreticileri, yan yüzeyleri de kullanabilmenin yollarını arıyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/18/samsungs-new-patent-use-a-super-rounded-touch-display/
35
5
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
5
5
3
2