Samsung Başkanının Galaxy Fold Satış Rakamları Yalanlandı

9
7
5
3
2
Samsung Başkanı Sohn'un 1 milyon Galaxy Fold sattıklarına dair açıklaması, yine Samsung tarafından yalanlandı. Açıklama yapan Samsung sözcüsü, Sohn'un aktüel rakamlarla satış hedeflerini karıştırmış olabileceğini söyledi.

Son yılların en yenilikçi akıllı telefonları arasında yer alan Samsung Galaxy Fold'un satış rakamlarına dair farklı bilgiler kafaları karıştırdı. Samsung Başkanı Young Sohn, Berlin'de yaptığı açıklamada, fiyatı 1980 dolar Galaxy Fold ürününden 1 milyon adet sattıklarını söylemişti.

Ancak birkaç saat içinde internette trend haline gelen Sohn'un açıklamaları, yine Samsung tarafından yalanlandı. Güney Koreli haber ajansı Yonhap'a konuşan bir Samsung sözcüsü, Başkan Sohn'un aktüel satış rakamlarıyla satış hedeflerini karıştırmış olabileceğini söyledi.

Sözcü, Sohn'un yıl sonuna kadar 1 milyon Galaxy Fold satış hedefinden bahsetmiş olabileceğini söylerken, Galaxy Fold'un şimdiye kadar ne kadar sattığına dair bilgi vermedi. Ancak bazı uzmanlar, ürünün yıl sonuna kadar 400 bin ila 500 bin arasında satış rakamlarına ulaşmasını bekliyor. 500 bin, Samsung'un da daha önce hedef olarak açıkladığı sayıydı.

Yeni nesil katlanabilir akıllı telefon

Galaxy Fold

Satışa çıktıktan sonra oldukça popüler olmasına rağmen, Galaxy Fold en kırılgan akıllı telefon ekranlarından birine sahip. Fold bunun yanı sıra el tırnaklarından ve ceplerde yer alan maddelerden kaynaklı ekran çiziklerine de eğilimli. Ayrıca katlanabilir akıllı telefon türünün ilk jenerasyonu olduğu için, bazı uygulamalar hâlâ kullanılamıyor. Bütün bunlar ve yaklaşık 2 bin dolarlık fiyatı nedeniyle tüketicilerin Galaxy Fold'u satın almakta tereddüt ettiği belirtiliyor.

Samsung Başkanı Sohn, Galaxy Fold'u piyasaya erken sürerek kullanıcıların tecrübelerinden faydalandıklarını ve aldıkları geri bildirimlerle cihazı geliştirdiklerini söylemişti. Samsung 2019 yılının başında katlanabilir cihazını açıkladığında piyasada az sayıda katlanabilir akıllı telefon bulunuyordu. Nisan ayında piyasaya sürülmesinden sonra, çok sayıda kullanıcı Galaxy Fold ile yaşadığı sorunlar hakkında geri bildirimde bulundu. Samsung kısa süre içerisinde cihaz üzerinde tekrar çalıştıktan sonra, Galaxy Fold'u eylül ayında tekrar piyasaya sürdü.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/14/samsung-denies-1-million-galaxy-fold-sale-report/
9
7
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
9
7
5
3
2