Samsung, Katlanabilir Telefonu Galaxy Fold'un Arkasındaki Hikayeyi Paylaştı

18
7
3
0
0
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu Galaxy Fold’un nasıl hayata geçirildiğini anlatan bir blog yazısı paylaştı. Cihaz, ekran ve menteşe tarafındaki sorunları nedeniyle piyasadan toplatılmış, gerekli düzeltmelerden sonra yeniden satışa çıkarılmıştı.

Katlanabilir formda olması sebebiyle mobil cihaz tarihinde yeni bir sayfa açan Samsung Galaxy Fold, büyük bir heyecan yaratsa da, aslında bu segmentin daha emekleme aşamasında olduğunu net bir şekilde göstermişti. Hatırlayacağınız üzere, tanıtım faaliyetleri kapsamında bazı popüler YouTube kanallarına ve yayıncılara gönderilen cihazlar, 1-2 günlük kullanımdan sonra tam anlamıyla perte çıkmıştı. 

Kullanıcılardan gelen geri dönüşler ışığında piyasadaki Galaxy Fold’ları toplayan ve çıkış tarihini erteleyen Samsung, telefonu ikinci kez üretim bandına sokmuştu. Menteşenin üst ve alt kısımlarındaki alanlara yoğunlaşan Güney Koreli şirket, Galaxy Fold’u çevreleyen bütün sorunları çözmeyi başarmıştı.

galaxy fold katlanabilir telefon

Samsung, sancılı bir tasarım sürecinden geçen ilk katlanabilir akıllı telefonunun arkasındaki hikayeye yakından göz atmamızı sağlayacak bir blog yazısı paylaştı. Katlama mekanizmasının, insanların günlük deneyimlerine nasıl etki edeceğini göz önünde bulundurularak tasarlandığını belirten şirket, tasarım ekibinin katlanabilir bir cihaz için en uygun ve estetik açıdan hoş tasarımı bulmak için mühendislik ekibiyle birlikte çalıştığını aktardı. 

Samsung, ekibin köpük tahta ve çeşitli kumaşlar da dahil olmak üzere geniş bir malzeme yelpazesi kullanarak 1.000'in üzerinde prototip oluşturduğunu söylüyor. Cihazın Infinity Flex ekrandan menteşeye yeni teknolojilerini kadar birleştiğini ifade eden Güney Koreli şirket, rahat ve sürükleyici bir ekran deneyiminin yanı sıra, tek elle kullanım kolaylığı sağlayacak bir tasarım geliştirdiklerini belirtiyor. 

samsung galaxy fold

Çok aşamalı bir mühendislik sürecinden geçen Galaxy Fold’un birinci sınıf bir görünüme sahip olduğunu kaydeden Samsung, cihazın kutusunun ve içindeki diğer ürünlerin çevre dostu malzemelerden üretildiğine dikkat çekiyor.

Katlanabilir akıllı telefon alanında daha fazla yenilik yapmayı ve bu segmentteki bir sonraki trendin ne olacağını görmeyi dört gözle beklediğini ifade eden şirket, kullanıcıların yaşamlarını kolaylaştıran ürünler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. 

Kaynak : https://news.samsung.com/global/from-concept-to-creation-designing-the-galaxy-fold
18
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
7
3
0
0