2019’da Tanıtılan Samsung Galaxy Note 10 Bugün Hala Alınır mı?

24
6
3
2
1
Samsung Galaxy Note 10, 2019 yılıyla birlikte büyük ekran seven kullanıcıların hayatına girdi. Kalemi ile birlikte ön plana çıkan Note serisi, güçlü özellikleri ile birlikte de dikkatleri üzerine çekmişti. Peki Samsung Galaxy Note 10, 2023 yılında alınır mı?

Note serisi hayatına veda ederken serinin son yıllarda çıkan başarılı telefonu Samsung Galaxy Note 10, halen Android kullanıcıları tarafından tercih edilen bir telefon olarak ön plana çıkıyor.

Büyük ekranı ve S Pen'iyle birlikte özellikle iş kullanımları için telefon arayan kişilerin radarına giren cihaz, 4 yıl önce çıkmasına rağmen performansıyla birlikte insanların istek listesine girmeyi başardı.

Samsung Galaxy Note 10’un özellikleri:

İşlemci Sekiz Çekirdek - Samsung Exynos 9825
Ağırlık 168 gr
Ekran 2280 x 1080 (FHD+) - Dinamik AMOLED
Arka Kamera 12.0 MP + 16.0 MP + 12.0 MP
Ön Kamera 10.0 MP
RAM 8 GB
Hafıza 256 GB
Boyutlar  151.0 x 71.8 x 7.9

Batarya

3500 mAh

3 kameraya sahip olan Samsung Galaxy Note 10, etkileyici fotoğraflar çekebilmeniz için size bir fırsat veriyor. 8 GB RAM ile birlikte telefonu akıcı bir şekilde kullanırken, Samsung Exynos 9825'in gücüyle birlikte oyunlarda rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz.

Genel olarak bir amiral gemi özelliklerine sahip olan cihaz, S Pen desteğiyle birlikte de rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başarıyor.

Samsung Galaxy Note 10’un fiyatı ne kadar?

Galaxy Note 10

Samsung'un amiral gemisi Samsung Galaxy Note 10'un şu an resmi olarak satışı bulunmuyor. Samsung'un sitesinde stok sorunundan dolayı satışı durdurulan cihaz, 3. parti şirketler tarafından 16.000 TL civarında bir fiyat etiketine sahip.

Telefon fiyatlarının yükselişi göz önüne alındığında Android tarafında güçlü bir cihaz için bu fiyatlar artık normal kabul ediliyor

Samsung Galaxy Note 10 hakkında detaylı bilgiler:

  • Samsung Galaxy Note 10’un ekran özellikleri
  • Samsung Galaxy Note 10’un kamera özellikleri
  • Telefonun sihiri: S Pen
  • Samsung Galaxy Note 10’un batarya özellikleri
  • Samsung Galaxy Note 10’un işlemci özellikleri
  • Sonuç: Bugün Samsung Galaxy Note 10 hala alınır mı?

Samsung Galaxy Note 10’un ekran özellikleri

Galaxy Note

Note serisi her zaman büyük ekranları ile birlikte dikkat çekmiştir. Bu gelenek Galaxy Note 10 ile de devam etti. 6.3 inç ekrana sahip olan telefon, AMOLED ekran teknolojisine sahip.

Döneminin kavisli ekran modasına ayak uyduran Galaxy Note 10, bu teknolojinin kötü yanlarına da sahip. Örneğin telefonu avuç içindeyken kullanmayı alışkanlık haline getirdiyseniz, ekrana istem dışı birçok dokunmayla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ayrıca güvenlik önlemi olarak parmak izi teknolojisine sahip olan telefon, ekranın altında bu teknolojiye yer veriyor.

Samsung Galaxy Note 10’un kamera özellikleri

Note Kamera

3 arka kamera (12 MP ana kamera; 16 MP ultra geniş; 12 MP telefoto) ile kullanıcılara kaliteli fotoğraf çekme imkanı sunan Samsung Galaxy Note 10, 10 MP’lik ön kameraya sahip.

Çıkış yaptığı dönemde telefon, bir önceki seriye göre kamera teknolojisinde bir yenilik yapmadığından dolayı eleştiri oklarının sebebi olmuştu. Fakat telefon, fotoğraf anlamında kullanıcıları memnun edecek sonuçlar ortaya koyuyor.

4K 60fps’e kadar video çekimi yapabilen cihaz, videoda arka plan bulanıklaştırma teknolojisine de sahip. Fakat bu teknoloji, stabil bir performans ortaya koymadığı için iyi bir performans vermeyebilir. 

Telefonun sihiri: S Pen

S Pen

Note serisini diğer telefonlardan ayıran bir özellik varsa bu kesinlikle S Pen'dir. Telefona bir anda farklı işlevler kazandıran S Pen, telefonda not almayı ve video editleme işleri yapmayı tercih eden kişiler için bir kurtarıcı olabilir.

S Pen’i bir kontrolcü olarak da kullanarak telefona çeşitli komutlar göndermek mümkün. Örneğin kalem üzerinden fotoğraf çekilebilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 10’un batarya özellikleri

Note 10 batarya

3500 mAh bataryaya sahip olan Samsung Galaxy Note 10, ortalama yoğunlukta bir kullanımla birlikte 1 günü rahat bir şekilde çıkarabiliyor.

Pil konusunda bir olumsuzluk olmamasına rağmen kullanıcılar, telefonun yanında verilen şarj aleti konusunda Samsung’a bir serzenişte bulunuyor. Hızlı şarjı desteklemesine rağmen düşük seviyede bir şarj cihazıyla son kullanıcıyla buluşan cihaz, bu özelliğini tam olarak kullanıcıya göstermeyebilir.

Ayrıca telefon ters şarj teknolojisini de destekliyor. Bu sayede telefon üzerine başka bir cihaz koyduğunuz zaman telefon kendi bataryasından o cihazı şarj edebilecektir.

Telefon tercihinizi Samsung Galaxy Note 10’dan yana kullanırsanız ekstra olarak bir şarj aleti almanız, telefonunuzu daha hızlı şarj etmenize imkan sağlayacaktır.

Samsung Galaxy Note 10’un işlemci özellikleri

İşlemci

Samsung Galaxy Note 10 gücünü Samsung Exynos 9825’ten alıyor. GPU tarafında da Mali-G76 MP12’ye sahip olan telefon, 8 GB RAM’e sahip.

Samsung tarafından geliştirilen işlemci, aslında telefon için oldukça iyi bir performans ortaya koyuyor. Oyunlarda kasma yaşatmayan işlemci, günlük işlerinizde de akıcı bir şekilde telefonu kullanmanızı sağlıyor.

Oyunlarda ısınma problemleri de yaşatmayan cihaz, büyük ekranı ve güçlü işlemcisiyle birlikte oyuncuların istediği bir telefon oldu.

Sonuç: Bugün Samsung Galaxy Note 10 hala alınır mı?

samsung galaxy note 10

Note serisi artık adına Ultra adı altında devam ediyor ve Samsung Galaxy Note 10, serinin son telefonlarından bir tanesi sayılır.

Samsung Galaxy Note 10, şu an ortalama 16.000 TL’ye kullanıcının beğenisine sunuluyor. Bu fiyat artık bu tip güçlü telefonlar için normal olarak kabul edildiğini düşündüğümüzde tek bir soru işareti kafamızda kalıyor, 4 yıl önceki teknolojiye bu fiyat verilir mi?

Açıkçası telefon teknolojisi son yıllarda devasa bir gelişim içerisinde olmadı. Birbirine çok benzeyen özelliklere sahip telefonlar, sadece çok küçük değişikliklerle piyasaya sürüldü. Bunu da düşündüğümüz zaman 4 yıl önceki teknolojiye sahip Samsung Galaxy Note 10, alınabilir bir telefon olarak ön plana çıkıyor.

Kaynak: Samsung TechRadar

24
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
6
3
2
1