Samsung Galaxy Note10 ve Note9, Aralık Ayı Güvenlik Yamasını Aldı

16
1
1
0
0
Samsung, henüz aralık ayına girmeden önce aralık ayı güvenlik yamasını yayınladı. Aralık ayı güvenlik yamasını alan telefonlar ise Galaxy Note10 ve Note9 modelleri olarak açıklandı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, birer sene aralıkla piyasaya sürülen Samsung Galaxy Note10 ve Galaxy Note9 modelleri için yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme telefona herhangi bir yenilik getirmiyor ancak aralık ayı güvenlik yamasını içerisinde barındırıyor. İlginç olan durum ise şu; Samsung, bu güncellemeyi 28 Kasım 2019 tarihinde, yani henüz aralık ayına bile girmemişken yayınladı.

N97*FXXS1ASKB ismine sahip olan bu güncelleme paketi, 25 Avrupa pazarında bulunan Galaxy Note10 ve Galaxy Note10+ kullanıcıları için yayınlandı. N960FXXS4CSK2 isimli güncelleme paketi ise yalnızca Almanya’da bulunan Galaxy Note9 cihazları için yayınlandı. Bu iki güncelleme paketi de aynı Android aralık ayı güvenlik yamasını içerisinde barındırıyor, dolayısıyla bu güncellemenin yakın zamanda tüm dünyaya yayılması bekleniyor.

Bu, Samsung’un yayınladığı ilk erken güvenlik yaması değil

Galaxy Note 10

Samsung, geçtiğimiz ay Samsung Galaxy S10 modeli için yayınladığı güvenlik paketini de erken yayınlamaya karar vermişti. Güney Koreli şirket, kasım ayı güvenlik paketini Galaxy S10’a yayınlamaya ekim ayında başlamıştı. Görünen o ki teknoloji devi Samsung, güvenlik konusuna bir hayli önem veriyor ve dolayısıyla telefonlarına sahip olan kullanıcılara erkenden güvenliği sağlayarak onları güvende tutmak istiyor. Güncelleme, şu anda Türkiye sınırlarındaki akıllı telefon modelleri için yayınlanmamış olsa da yakın zamanda ülkemizdeki akıllı telefonlar için de yayınlanacağını söyleyebiliriz.

Samsung’un yeni bir özellik yayınlamayıp yalnızca güvenlik yamasını yayınlıyor olması aslında kabul edilebilir ve gayet mantıklı bir şey zira şirketin yazılım ekibi şu anda Android 10 temelli One UI 2 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Açık beta sürümleri şu anda Galaxy Note10 ve Galaxy Note9 modelleri için de kullanılabilir durumda.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note10_and_note9_phones_are_already_getting_december_security_patch_ota-news-40356.php
16
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
1
1
0
0