Samsung, B-Die RAM'leri Unutturacak İlk A-Die Tabanlı RAM’ini Satışa Sundu

13
3
1
1
0
Samsung’un B-Die RAM’leri, özellikle overclock yapanlar tarafından çok beğenilmişti ancak seri sona erdirildi.Şimdi Samsung, bu boşluğu A-Die RAM’ler ile dolduracak.

Samsung’un B-Die RAM’leri, genel olarak DRAM belleklerin iyi ve yüksek performanslı varyasyonu olarak biliniyordu. Özellikle overclock ile uğraşanların kısa sürede yüksek frekanslara ulaşarak gönlünü kazanmıştı. Samsung, bu seriyi sona erdirmeye karar verdi. B-Die RAM’lerin yerini ise A-Die olarak adlandırılan seri aldı. 1z nm süreci ile üretilen bu bellekler hakkında teknik özellikler açıklanmadı.

Listelerde M378A4G43AB2-CVF adıyla yer alan bu RAM, 32 GB DDR4 RAM olarak adlandırılıyor. 2.933 MHz hıza sahip bu belleğin zamanlaması ise CL21-21-21. Yani belleğin frekansı çok heyecan verici olmasa da zamanlaması oldukça iyi. Belleğin hangi pazar hedeflenerek üretildiği bilinmiyor ancak görünüşe bakılırsa hedefte orta sınıf sistemler var. Yine de A-Die RAM’lerin gelecekte neler sunabileceğini görmemiz açısından ilginç bir ürün. 

A-Die RAM'ler, potansiyeliyle B-Die RAM'lerin yerini alabilecek gibi görünüyor:

samsung a die ram

Öte yandan belleğin B-Die seviyesine ulaşması için daha önünde hâlâ yol var. B-Die şu anda 3.600 MHz frekansa ve CL 14-15-14 gibi oldukça dikkat çekici bir zamanlamaya sahip. Hâliyle de A-Die’dan oldukça önde ancak A-Die’ın fiyatı muhtemelen insanları çekecek seviyede olacaktır. 

B-Die da bugün olduğu seviyeye zaman içerisinde ulaşmayı başarmıştı. Hâliyle bu belleklerin de zaman içerisinde evrimleşmesi gayet mümkün. Yeni seçeneklerin ortaya çıkması, tüketici açısından her zaman daha iyidir. 

Kaynak : https://www.techpowerup.com/258992/samsung-starts-offering-first-a-die-based-ram
13
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
1
1
0