Samsung Pay ile Uluslararası Para Transferi Gerçekleştirilebilecek

17
3
1
0
0
Samsung, bu sabah Samsung Pay'ın içine bir Finablr şirketi olan Travelex tarafından desteklenen uluslararası para transferlerinin geldiğini duyurdu.

Samsung Pay, temel olarak NFC teknolojisiyle birlikte kredi kartı taşımadan kredi ya da banka kartınızla telefonunuz üzerinden ödeme yapmanızı sağlayan bir ödeme teknolojisi olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl çok geç olsa da Paypal desteği alan Samsung Pay, Paypal’dan sonra New York’taki ulaşım biletlerini satın alma olanağını da getirmiş ancak ne yaparsa yapsın Apple Pay ve Google Pay gibi rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Samsung’un bu ödeme hizmeti şimdi uluslararası para transferi yapabilme özelliğini kullanıcılarına sunuyor.

47 farklı ülkeye para transferi yapılabilecek

ABD'deki Samsung Pay kullanıcıları, banka mevduatları ve nakit tahsilatı da dâhil olmak üzere yeni gelen ödeme seçenekleri ile Hindistan, Meksika, Çin ve Filipinler gibi 47 farklı ülkedeki hesaplara para aktarabilecek. Samsung, bunun ABD'de yerel bir mobil cüzdanı olan kullanıcılar için uygulama içi ilk uluslararası para transferi hizmeti olacağını söyledi. Mobil ödeme hizmetleri, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde popüler olmakla birlikte, Avrupa veya Kuzey Amerika'da henüz pek popüler değil.

Ödeme hizmeti, Finablr ödeme platformunun sahibi olduğu döviz şirketi Travelex tarafından desteklenecek. Uygulama, kullanıcılara tüm ödemeleri ve döviz kurlarını gösterecek. Samsung, herhangi bir ülkedeki birine para gönderdiğiniz zaman alıcının Samsung Pay kullanıcısı olma zorunluluğunun olmadığını da belirtti. Samsung Pay'deki para transferi özelliği şimdi sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar için mevcut, ancak şirket gelecek yıl bu özelliği diğer ülkelere de yaymayı planlıyor.

Kaynak : https://www.droid-life.com/2019/10/03/samsung-pay-gets-international-money-transfers/
17
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
1
0
0