Samsung, Tüm Note 7’leri Piyasadan Çekerek Note Serisini Sonlandıracak mı?

0
0
0
0
0
Samsung’un değişim sonrasında da ortaya çıkan patlamalar sonrası kritik bir karar alabilir.

Samsung’un ilk global lansmanı ve Türkiye lansmanında övdükçe övdüğü Note 7’si maalesef tam manasıyla elinde patladı. Yaşanan yanma ve patlama sorunları sonrası bir geri çağırma dalgası başlatan firma, ardından uçaklara gelen Note 7 yasaklaması ile bir darbe daha almıştı.

Kısa süre içerisinde profesyonelce olarak gördüğüm toplama olayını halledip yeni seriyi piyasaya süren Samsung, görünüşe göre bunda da başarılı olamadı. Bir hafta içinde 4 patlama haberi ile sarsılan Koreli firma, benim şahsi tahminime ve beklentime göre ikinci bir gerçi çağırma dalgası başlatarak piyasadan Note 7’yi tamamen çekebilir.

Son darbeyi de AT&T, Verizon, Spirit, T-Mobile gibi Amerikan operatörlerin Note 7 satışını durdurması, geri getirilen Note 7’ler için tekrar bir Note 7 vermeye yanaşmaması gibi durumlar sonucunda iyice sıkıntıya düşen firma, en mantıklı kararı piyasadan Note 7’yi tamamen çekip hatta üzerine seriyi sonlandırmakta bulabilir.

Çünkü şahsen S7 Egde kullanıcısı olup oldukça memnun olmama rağmen görüştüğüm arkadaşlarım ve çevremde telefonun Samsung logosu görüldüğünde “Patlamıyor mu bu telefonlar?” şeklinde bir algı oluşmaya başladı. Yani durum Note 7’de iken birçok sektörü takip etmeyip sadece kendine ya da yakınına telefon alacağı zaman satış kanallarına giderek seçim yapan insanların kafasında “Patlayan Note 7” değil, “Samsung patlıyor” algısı oluşmaya başladı.

Bu sebeple Samsung tarafından hem söylentilere hem de benim şahsi tahminime -hatta beklentime- göre Note 7’yi geri çağırma, ardından pazardan çekme ve Note serisini sonlandırma gibi süreçler gelebilir. Zedelenen Note model adı ise dün de bahsettiğimiz gibi S Plus model ailesi olarak devam edecek gibi görünüyor.

Peki, Yeni Note 7’ler Güvenli mi?

Şimdi, eğri oturup doğru konuşalım. Daha öncesinde hemen aşağıda görebileceğiniz gibi yeni ve değişimden gelen Note 7’lerin güvenli olduğuna dair bir liste haberi eklemiştim. Hatta birçok takipçi kardeşimiz Samsung’dan para almakla suçladı. Ancak, “Bir sıkıntının daha çıkması kendi topuğunuza değil, direkt olarak kafanıza sıkmak demek.” dediğim olay da gerçekleşti ve bu hafta 4. patlama haberi değişimden gelen ve sorunsuz olarak bahsedilen Note 7’lerde olması şahsen güvenli olma noktasında bizleri de kuşkuya düşürdü.

Bu sebeple şahsen Galaxy Note 7 serisine güvenli demeye maalesef çekiniyorum. Ancak bir diğer yandan son çıkan patlama olayları ile alakalı Samsung tarafından daha resmi yazı net olarak gelmediği için kesin bir şey de söyleyemiyorum. İhtimali az da olsa bu patlama olayları sahte ve Samsung’u zedelemek için olma durumu da var.

Note 7 Satın Almalı mıyım?

Eğer planınızda bu olaylara rağmen bir Note 7 satın alma fikri devam ediyorsa şahsen biraz daha beklemenizi öneririm. Samsung’dan gelecek açıklama ve kısa vadede yapacağı yaptırımlar bu noktada önem taşıyor. Eğer firma geri çekme, piyasadan kaldırma gibi benim tahminde bulunduğum bir adım atarsa alamayacaksınız. Ama farklı bir çözüm ile sorunu hallederse pek tabiki alınabilir bir telefon olacak.

Sonuç olarak Samsung, Note 7 ile başına ciddi işler açarken, kriz yönetimi noktasında iyi bir performans da sergiledi. Şahsen bu tarz bir olayın başka markalara gelmesi iflasa sürükleyebilecekken Samsung’un kar yapmaya devam etmesi bile nasıl doğru hamleler attığını gösteriyor.

Ancak bu yeni patlama haberleri ile bu takdirimizi geri çekmemiz de gerekebilir, eğer ilk başta takdire şayan bir kriz yönetimi ile tüm modelleri toplamış olan Samsung, yeni sunduğu ve “Güvenli” olarak lanse ettiği modellerin patlamaları da doğruysa işte o anda çok daha büyük sorunların çanları çalıyor olacak.

Bekleyelim ve görelim. Aynı zamanda bu artık ezberlediğimiz Note 7’ye ait olaylar silsilesi ile alakalı görüşlerinizi yorumlardan yazabilirsiniz. "Sizce Samsung ne yapmalı?" "Şimdiye kadar yaptığı hamleler doğru muydu?" "Note 7 piyasadan çekilerek Note serisi biter mi?" gibi sorulara cevaplarınızı merakla bekliyoruz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0